Foto: Publicitātes foto

6. septembrī Baltās nakts laikā Rīgas Domā notika biedrības "Ascendum" projekta "Mans Doms" rīkotais Dzejas dienu atklāšanas "Dzejkoncerts", kurā piedalījās mūzikas grupa "Sigma", latviešu ievērojamākie dzejnieki un kopumā apmeklēja nepilns tūkstotis skatītāju.

Iespaidīgajā Dzejas dienu atklāšanas performancē "Dzejkoncerts" piedalījās mūzikas grupa "Sigma" (sastāvā: Jānis Ozoliņš – balss, taustiņinstrumenti; Kaspars Lastovskis – bass; Uģis Eihvalds – sitamie instrumenti), septiņi ievērojamākie mūsdienu latviešu dzejnieki – Inese Zandere, Kārlis Vērdiņš, Inga Gaile, Uldis Bērziņš, Anna Auziņa, Arvis Viguls un Artis Ostups –, kā arī Olgas Žitluhinas skolotie jaunie horeogrāfi – Anna Novikova, Agate Bankava, Eva Kronberga, Jānis Putniņš, Ivars Broničs, Rūdolfs Gediņš un Anatolijs Soldatenko. 

Pasākuma režisore bija Inga Surgunte, kustību režisore – Olga Žitluhina, savukārt par vizuālo noformējumu gādāja viens no Latvijas izcilākajiem telpas iekārtojuma mākslas meistariem – Andris Freibergs, kurš speciāli "Dzejkoncertam" Rīgas Domā bija radījis vēl nepieredzētu skatuves instalāciju un gaismas scenogrāfiju.

Koncertu kopumā apmeklēja nepilns tūkstotis interesentu, no kuriem pirmie 500 apmeklētāji kā dāvanu ieguva īpašu, koncertam radītu dzejas burtnīciņu ar "Dzejkoncerta" dalībnieku dzejoļiem. 

Pasākuma organizatori atvainojas tiem apmeklētājiem, kas tā arī netika iekšā koncertā, jo cilvēku lielās intereses dēļ baznīca bija pārpildīta, bet nepārtrauktā skatītāju rotācija varētu nākt par sliktu īpašajai atmosfērai, ko "Dzejkoncerta" dalībnieki un organizatori vēlējās radīt. Tomēr drīzumā "Mans doms" mājaslapā būs skatāmi spilgtāko priekšnesumu video ieraksti, bet jau tagad vietnē "failiem.lv" iespējams aplūkot un lejuplādēt koncerta laikā uzņemtās fotogrāfijas (foto: Kaspars Filipovs Dobrovolskis).

Ieeja pasākumā bija par ziedojumiem, kuri novirzīti Rīgas Doma jaunajai vitrāžai "Ar degsmi par brīvu Latviju", kas šobrīd atrodas izstrādes noslēguma fāzē un drīzumā rotās baznīcas Marijas kapelu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!