Foto: Artūrs Šlosbergs
Pasaulsavenā grāmatu tēla Harija Potera dzimšanas dienas svinībās Rīgā, 31. jūlijā, piedalījās vairāk kā 150 fani, lai grāmatnīcā "Jānis Roze" iegādātos jauno grāmatu "Harry Potter and the Cursed Child", portālam "Delfi" pavēstīja pasākuma rīkotāji.

Iznākot jaunajai Dž. K. Roulingas leģendārās Potera sērijas grāmatai, grāmatnīcā Jānis Roze 31. jūlijā plkst. 2.00 Rīgā, Krišjāņa Barona ielā 5, pulcējās grāmatu fani, lai svinot Harija Potera dzimšanas dienu, paši pirmie iegādātos jauno grāmatu "Harry Potter and the Cursed Child".

Jau stundu pirms noteiktā laikā pie veikala sāka drūzmēties cilvēki. Pasākumam sākoties, apmeklētāji par īpašu cenu iegādājās grāmatu, zem Šķirmices noklausījās ziņu, kurā tornī katrs no klātesošiem tiek iedalīts, fotogrāfējās ar Hariju Poteru, saņēma personalizētu vēstuli un cienājās ar ķirbju mafiniem.

Jaunā grāmata ir dramaturga Džeka Torna luga, kas ir balstīta uz oriģinālo Dž. K. Roulingas stāstu, kas ir jau astotais autores darbs Harija Potera sērijā, un tajā ir aprakstīta Harija Potera dzīve deviņpadsmit gadus pēc notikumiem grāmatu sērijas daļā "Harijs Poters un Nāves dāvesti". Grāmata iznāk dienu pēc lugas pirmizrādes Londonas "Palace Theater" teātrī. Izrādes scenārija veidošanā iesaistījusies arī pati grāmatu sērijas autore Dž. K. Roulinga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!