Foto: DELFI

Mūzikas namā "Daile" 16. novembrī pirmizrādi piedzīvos jauns koncertuzvedums "Citādas debesis, tā pati dvēsele". Tajā fragmentus no Imanta Ziedoņa iepriekš nepublicētajām dienasgrāmatām lasa dzejnieka dzīvesbiedre, aktrise Ausma Kantāne un aktieris Vilis Daudziņš. Īsi pirms pirmizrādes portālam "Delfi" bija iespēja būt klāt koncertuzveduma ģenerālmēģinājumā.

Imantu Ziedoni un viņa dzeju mūzikā atspoguļos ģitāras virtuozs Kaspars Zemītis ar improvizācijām, kas savīsies ar lasītā tēmām. Uzveduma režisors ir Pēteris Krilovs.

Foto: DELFI

Imants Ziedonis ik dienas rakstījis dienasgrāmatu, un liela to daļa jau publicēta izdevumā "No patikšanas uz patikšanu" ("Daugava", 2003). Koncertuzvedumā "Citādas debesis, tā pati dvēsele" tiek lasītas vēl nepublicētās dienasgrāmatas, kur dzejnieks pierakstījis domas par savā ģimenē, tuvinieku un draugu dzīvēs notiekošo, kā arī Latvijas un pasaules notikumiem un pārmaiņām. Tēmas, ko savā dienasgrāmatā gada laikā aprakstījis Imants Ziedonis, ir aktuālas arī šodien. Viņš mudina būt uzmanīgākiem vienam pret otru, apstāties, ieklausīties un pārdomāt, kas noticis dienas gaitā, ieraudzīt skaisto. Tā ir iespēja caur dzejnieka pašanalīzi pievērsties arī saviem jautājumiem – kas šodien, šogad mani satraucis, iedvesmojis, uzmundrinājis? Ko varam katrs darīt, lai palīdzētu Latvijas skaistajam parādīties?

Iestudējumu varēs noskatīties arī 17. novembrī .Biļetes pieejamas "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā. Ienākumi no biļešu pārdošanas tiks ieguldīti Imanta Ziedoņa muzeja attīstībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!