Foto: LETA

Atgādinot par lasītprieku un tā saistību ar cilvēka dzīves kvalitāti, jau otro reizi ceturtdien, 29. maijā, norisinājās Lasīšanas dienas zibakcija, informē idejas autori Latvijas Universitāte.

Šajā dienā ikviens bija aicināts izvēlēties mīļāko grāmatu, izvēlēties piemērotāko vietu, uzaicināt lasāmbiedrus un dalīties lasītpriekā ceturtdien, 29. maijā, no plkst. 12 līdz plkst. 12.15 no jebkuras vietas Latvijā vienuviet lasot katrs savu līdzpaņemto grāmatu cietajos vākos vai e-grāmatu lasītājos.

Tie, kas vēlējās sanākt lasīt kopā vienuviet Rīgā, bija aicināti ierasties plkst. 12 Esplanādes laukumā, līdzi ņemot savu grāmatu.

Noteikumi dalībai Lasīšanas dienā:

  • katram jāizvēlas sava mīļākā grāmata;
  • jāizvēlas lasīšanas vieta;
  • jāuzaicina draugus un radus uz kopīgu lasīšanu;
  • jādalās lasītpriekā ceturtdien, 29. maijā, no plkst. 12.00 līdz plkst. 12.15 no jebkuras vietas Latvijā;
  • ja
    iespējams, pēc Lasīšanas dienas jāpublicē fotogrāfija no kopīgās
    lasīšanas sociālos tīklos ar mirkļbirku #LatvijaLasa vai jāiesūta
    fotogrāfija no kopīgas lasīšanas uz e-pastu lasisanasdiena@lu.lv, lai
    iekļautu to Lasīšanas dienas fotogalerijā un apliecinātu savu līdzdalību
    jau otrajā kopīgajā Lasīšanas dienā Latvijā.

Videoaicinājums piedalīties Lasīšanas dienā:

"Lasītprasme ir viens no priekšnoteikumiem cilvēka apmierinātībai ar savu dzīvi, jo tā nepieciešama visās dzīves jomās. Pērn īstenojot pirmo Vislatvijas Lasīšanas dienas zibakciju, bijām pārsteigti par lielo atsaucību, jo iedzīvotāji lasīja vairāk nekā 100 vietās, tai skaitā, bērnudārzos, senioru klubiņos, skolās, bibliotēkās, darba vietās, autobusa pieturās, uz palodzēm mājās un citur, apliecinot, ka lasītprieks ir iedvesmojis daudzus, neatkarīgi no vecuma un atrašanās vietas," norāda Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes dekāna palīdze, pasniedzēja Gunta Kraģe.

Arī šogad bij aicināti piedalīties bērni, jaunieši, ģimenes, uzņēmumu darbinieki, bibliotēku kolektīvi un citi lasītpratēji, veltot piecpadsmit minūtes savai mīļākajai grāmatai, vienlaikus lasot to kopīgi ar pārējiem Lasīšanas dienas dalībniekiem. Lasīšanas diena veidojas kā laba tradīcija, kurā iesaistās dalībnieki no visas Latvijas.

Lasīšanas diena ir daļa no projekta "Atbalsta programmu izstrāde un īstenošana sociālās atstumtības riskam pakļauto jauniešu atbalsta sistēmas izveidei", ko īstenoja Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte sadarbībā ar sešām Latvijas augstskolām, 15 pašvaldībām, 39 izglītības iestādēm, piecām nevalstiskajām organizācijām un IZM Valsts izglītības un satura centru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!