Foto: Publicitātes foto

Apgāds "Mansards" laidis klajā Haralda Matuļa debiju prozā "Vidusšķiras problēmas". Grāmatas redaktors ir Arvis Kolmanis, mākslinieks – Aleksejs Muraško.

Grāmatas piecās nodaļās Haralds Matulis pēc sirds patikas izspēlējas ar iedomātiem, kā arī dzīvē novērotiem vidusšķiras pārstāvjiem no dažādiem laikiem un vietām, lai atklātu, kas liek iekaist viņu citkārt nosvērtajam prātam un sirdij iepukstēties straujāk. Vai grāmatas varoņi atklās noslēpumu – ka viņus visus vieno vidusšķiras izcelsme?

Haralds Matulis studējis filozofiju un sociālo antropoloģiju Latvijas Universitātē, kā arī pētījis kino un mūzikas kompozīciju. Rakstījis un kritizējis dažādus daiļliteratūras tekstus, tulkojis krievu īsprozas meistara Daniila Harmsa (1905–1942) darbus ("Mansards", 2014).

"Vidusšķiru pārstāvošam lasītājam šī grāmata ir ieteicama un noderīga. Ar ieskatīšanos vannas istabas spogulī bieži vien ir par maz. Šī grāmata noderēs arī citu šķiru lasītājiem – ir jāzina, ar ko tu dzīvo kopā zem viena jumta un vienas debess, vienas un tās pašas saules apspīdēts. Saturiski un vizuāli baudāma, netradicionāla grāmata," raksta grāmatas redaktors Arvis Kolmanis.

Grāmatas dizainu veidojis Aleksejs Muraško, kurš šogad ieguvis grāmatu mākslas konkursa "Zelta ābele" balvu "Gada mākslinieks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!