Apgāds "Lietusdārzs" izdevis divas krāšņi ilustrētas pazīstamās rakstnieces Māras Cielēnas grāmatas bērniem − pasaku grāmatu "Teo un Mūmīte" un dzejoļu krājumu "Trakulīte sandalīte".
Pasaku grāmatu "Teo un Mūmīte" veido 26 pasakas par teliņu Teo un viņa mammu Mūmīti. Teliņš ierodas pasaulē, grib to aši iepazīt un tajā darboties. Drīz vien atklājas, ka pasaules izzināšanas būtiska daļa ir bērna un mammas savstarpēja sapazīšanās arvien tuvāk. Tā kā teļš strauji aug, Mūmītei dēliņš jāiepazīst katru dienu no jauna...

Ikvienas pasakas lielu daļu veido dialogs. Līdz ar to ģimenes lokā to iespējams "izspēlēt" kā miniatūru ludziņu, piemēram, vakaros pirms gulētiešanas. Spraigais sižets un asprātīgās sarunas šo grāmatu padara piemērotu arī lasīšanai bērnu dārzā un skolā.

Gotiņas un teļa sarunas ir mīļa humora pilnas, taču tās ietver nopietnas tēmas: izpalīdzību, bailes, mīlestību, lielīšanos, dzīvesprieku. Tās atklātas pat pavisam maziem bērniem uztveramā formā.

Pasakas ilustrējusi māksliniece Irēna Lūse.

Dzejoļu krājums "Trakulīte sandalīte" veltīts pavisam maziem bērniem. Asprātīgi, mīļi pantiņi vēsta par bērnam pazīstamām situācijām un darbībām - ģērbšanos, ēšanu, rotaļāšanos, gulētiešanu. Tāpat kā latviešu tautas dziesmas, kuras palīdz bērnu iemidzināt, nomierināt, paēdināt un vienlaikus pārsteidz ar neparastu dzejiskumu, arī šie dzejoļi veiksmīgi apvieno dzeju un sadzīvi. Īsie, skanīgie panti ir ļoti emocionāli - tie bērnu iepriecina, samīļo, iedrošina.

Dzejolīši labi izmantojami bērna valodas attīstīšanai, kā arī pirmajām uzstāšanās reizēm mājās un bērnu dārzā.

Grāmatu ilustrējusi māksliniece Ilze Dambe.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!