Foto: Publicitātes foto

Izdevniecība “Liels un mazs” izdevusi Ineses Zanderes pasaku krājumu “Kaķis brīvdienās”, kura varoņi dzīvo gleznotāja Alekseja Naumova plašajās, daudzkrāsainajās ainavās, informē apgāda direktore Alīse Nīgale.

Grāmatu ievada dinamiskā Ziemsvētku piedzīvojumpasaka "Ceptā sivēna stāsts". Vērīga iejušanās dabas norisēs raksturo pasaku "Kaķis brīvdienās", bet īpaša vieta krājumā ir pasakai, kurā pasaku vecītis Ticis Neticis iepazīstina bērnus ar koncertzāli un orķestri, attēlojot to kā veselu karaļvalsti ar saviem prinčiem un princesēm, stāsta Nīgale.

Līdzās vēl neiepazītiem jauniem stāstiem grāmatā atrodami arī jau iemīļoti rakstnieces pasaku tēli: operas bēniņu pūce un viņas dzimšanas dienas viesi, veikalnieks Gaiļa kungs, pie kura grib iepirkties baltā Zoss jaunkundze, jaunā, skaistā čūska, kas zvaigžņotā rudens vakarā gaida ierodamies savu bērniņu. No ikdienas vērojuma un asprātīga sižeta šajās pasakās izaug līdzības un jaunlaiku teikas, kas sakņojas tradicionālo pasaku un mītu uzbūves principos, stāsta izdevniecības direktore. Rakstniece piedāvā arī iespēju, lasot pasaku, iesaistīt bērnus spēlē.

Mākslas akadēmijas rektors, gleznotājs Aleksejs Naumovs bērnu grāmatu ilustrācijā guvis ievērojamus panākumus, Latvijā viņš saņēmis gan Starptautisko Jāņa Baltvilka balvu, gan Pastariņa prēmiju, viņa ilustrācijas ieguvušas arī starptautisku atzinību un iekļautas Starptautiskās Bērnu un jaunatnes literatūras padomes (IBBY) Goda sarakstā.

Izdevniecības "Liels un mazs" grāmatas par vislabāko cenu iespējams iegādāties izdevniecības birojā Tērbatas ielā 49/51-12 un internetā, kā arī visos lielākajos grāmatu veikalos, galerijā "Istaba", veikalā "M50", grāmatu un kultūrpreču mājā "NicePlace Mansards", veikalā "Mazputniņš", veikalā "Muhamors" un citur.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!