20. oktobrī ASV izdota dižpārdokļa "Harijs Potters" grāmatu sērijas autores, britu rakstnieces Džoanna K. Roulingas kriminālromānu sērijas trešā grāmata.

Trešā grāmata "Ļaunuma karjera" turpina sekot privātdetektīva Koromorana Straika un viņa palīga Robina Ellakota gaitām. Grāmatas izdevējs "Little Brown" Roulingas jaunāko sniegumu raksturojis kā "gudru noslēpumu". Grāmatas sākumā Ellakots saņem sūtījumu - sievietes kāju. Savukārt Straiks ķeras klāt atbildīgā meklējumiem.

Ārzemju medijos publicētās recenzijas lielākoties ir pozitīvas - tiek uzsvērts Roulingas talants spēcīga un aizraujoša stāsta veidošanā, taču pats romāns raksturots kā tumšs un asiņainu detaļu pilns.

Roulinga krimināllromānus raksta, izmantojot pseidonīmu Roberts Golbraits. Roulinga atklājusi, ka ar pseidonīmu Roberts Golbraits izdotie kriminālromāni ar laiku būšot kuplākā skaitā nekā slavenās pusaudžu sērijas "Harry Potter" ("Harijs Poters") grāmatas.

Golbraita romānu galvenais varonis ir privātdetektīvs Kormorans Straiks, kurš savulaik darbojies kā militārais izmeklētājs.

Iepriekš komentējot trešās grāmatas tapšanu, rakstniece norādījusi, ka "nākamā grāmata ir citāda. Jūs uzzināsiet vairāk par to, kas notiek ar cilvēkiem pēc aiziešanas no armijas." Pseidonīmu rakstniece izmantojusi, lai "pierādītu sev, ka varu panākt grāmatas publicēšanu tāpēc, ka tā ir laba".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!