Foto: Publicitātes foto

Apgāds "Zvaigzne ABC" izdevis Pētera Brūvera dzejas krājumu "Grāmata Gundegai" - pēdējo krājumu, ko dzejnieks pats sakārtojis pirms nāves. Brūveris mūžībā devās 2011. gadā, 54 gadu vecumā.

"Dzejnieka mūžs diemžēl priekšlaikus aprāvās 2011. gadā, bet viņa asprātīgās dzejas rindas, trāpīgie salīdzinājumi un valodas bagātīgais plūdums turpina dzīvot gan sešos dzejas krājumos un tetraloģijā “Valodas ainava”, gan atdzejā un teātra izrādēm (visiem zināms piemērs ir J. Hašeka romāna “Šveiks” 2000. gada iestudējums Dailes teātrī) rakstīto dziesmu tekstos. Pētera Brūvera saņemtās balvas – Klāva Elsberga prēmija, Baltvilka balva, Dzejas dienu balva un Literatūras Gada balva – apliecina viņa daiļrades nozīmīgo lomu latviešu dzejas ainavā," stāsta izdevniecības pārstāvji.

"Autora dotais apakšvirsraksts vēsta, ka krājumā apkopoti dzejoļi “ne tikai bērniem”, un šis nav vienīgais paradokss grāmatā, kurā daudzviet organiski saplūst šķietami nesavienojamais. Jā, “Grāmata Gundegai” ir grāmata vienlaikus bērniem un pieaugušajiem. Tajā joki saplūst ar nopietnību, izdoma – ar realitāti, dzeja – ar prozu, dziļi nacionālais – ar globālo. Un tas viss – saistošā, asprātīgā, mākslinieciski augstvērtīgā formā, kāda raksturīga Brūvera darbiem," krājumu raksturo izdevēji.

Grāmatu ilustrējusi Baltvilka balvas laureāte Gundega Muzikante.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!