Foto: Publicitātes foto

Apgāds "Mansards" laidis klajā zviedru autora Stefana Anhema kriminālromānu "Izsvītrotie", ko no zviedru valodas tulkojusi Ieva Lešinska.

"Izsvītrotie", kas ir Stefana Anhema pirmais kriminālromāns latviešu valodā, stāsta par klasesbiedriem, kuri pēc vairākiem gadiem sāk maksāt par saviem grēkiem. Kriminālizmeklētājs Fabians Risks meklē slepkavu, kurš apņēmies pabalējušā klases fotogrāfijā redzamās sejas izdzēst pavisam. Viņš ir kā rēgs, izvairīga būtne, kas vienubrīd, šķiet, ir izstieptas rokas attālumā, bet citubrīd izgaist kā dūmi. Varbūt tieši tāds viņš arī izskatās?

Stefans Anhems (Stefan Ahnhem) dzimis 1966. gadā. Vairāk nekā 20 gadu strādājis par scenāristu, šajā desmitgadē Anhems kļuvis par vienu no visveiksmīgākajiem zviedru kriminālromānu rakstniekiem, kura darbi tiek tulkoti un izdoti visā pasaulē.

Šis ir pirmais romāns sērijā par kriminālizmeklētāju Fabianu Risku un viena no tā dēvētā skandināvu noir saraksta grāmatām. Kopš 2014. gada autora Stefana Anhema vārdu min līdzās tādiem pasaules slavu ieguvušiem autoriem no Zviedrijas kā Lārss Keplers un Hennings Mankels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!