Foto: Publicitātes attēli
Nupat klajā laists Margaritas Grietēnas humoristiskais detektīvromāns "Polonēze ar prezidentu", informē izdevniecība "Zvaigzne ABC".

"Romāna klajā nākšanas laiks nevarētu būt vēl piemērotāks, jo Latvija vēl dzīvo tikko notikušo vēlēšanu gaisotnē, un arī romānā viena no intrigām koncentrējas tieši ap vēlēšanām. Tikai – tās ir nevis Saeimas, bet Valsts prezidenta vēlēšanas. Valstī valda politiski saspringta atmosfēra.

Abas valdošās partijas "Tik uz priekšu!" (TUP) un "Nevis slinkojot un pūstot" (NSUP) cenšas piedāvāt savus kandidātus. Konkurence ir liela, taču kaut kur klusu nogaida kāds "melnais zirdziņš", kas parādīsies pēdējā brīdī... Kurš tas būs?

Vienlaikus kādā birojā notiek kas negaidīts un neizskaidrojams. Grāmatvedis Kārlis Karlsons savā portfelī atrod nezināmas izcelsmes naudu – veselu pusmiljonu eiro. Kas tā par naudu, no kurienes uzradusies un kādā nolūkā ielikta grāmatveža portfelī? Apjucis un nobijies Kārlis ar sievu dodas uz Šarm eš Šeihu mierīgā garā pārdomāt turpmākos plānus. Taču abi nezina, ka viņiem pa pēdām seko vēl kāds pāris.

Un tas vēl nav viss! Pa to laiku TUP partijas spices vīri dodas uz ezeru šaut pīles. Ezera krastā dzīvo puisis – pa pusei latvietis, pa pusei kazahs, kura iesauka ir Šinšilla. Arī viņš dzird šāvienus, un viņa prātā nobriest kāds plāns," grāmatas tematiku ieskicē izdevniecība.

Grāmatas "Polonēze ar prezidentu" sežets daļai lasītāju jau būs pazīstams, jo tā ir Grietēnas pirms dažiem gadiem izdotā romāna "Šinšilla" pārstrādāta un papildināta versija.

Humoristisko detektīvromānu autore Margarita Grietēna daudziem ir pazīstama arī kā skrupulozā latviešu teātra un kinoaktieru dzīvesstāstu iemūžinātāja Inga Jēruma. Tomēr autorei patīk saglabāt nelielu intrigu un parakstīt savus darbus ar dažādiem vārdiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!