Foto: Aigars Truhins

Apgādā "Zvaigzne ABC" iznācis Latvijas simtgadei veltīts izdevums "Latviešu tautas pasakas. 100 pasakas, 100 mākslinieki" – grāmata, kurā apkopotas 100 latviešu tautas pasakas un kuras ilustrējuši 100 dažādu tautību Latvijas mākslinieki.

100 pasaku stāsts sākās pagājušā gada pavasarī Ķīpsalas grāmatu tirgū. Apgāds bija izsludinājis mākslinieku pieteikšanos, un atsaucība bija neparedzēti liela – sadarboties vēlējās gan profesionāli mākslinieki, gan tie, kas vēl mācās, gan tie, kam vienkārši patīk zīmēt un ir liela vēlēšanās kaut ko darīt, un kas ir ceļa līdz kļūšanai par mākslinieku pašā sākumā. Tā radās doma izveidot pasaku grāmatu, kurā katru pasaku ilustrē cits mākslinieks.

Ideja par grāmatu attīstījās – par godu Latvijas simtgadei grāmatā tika apkopotas 100 pasakas un to ilustrēšanā piedalījās Latvijas 100 mākslinieki. Tika pieaicināti arī Mākslas akadēmijas studenti, Māras Muižnieces Rīgas mākslas skolas un Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolas absolventi.

32 brīnumu pasakas, 40 pasakas par dzīvniekiem un 28 sadzīves pasakas – grāmatā iekļauta plaša pasaku izlase, kas apliecina latviešu tautas gudrību, labestību un asprātību, spēju dzīvespriecīgi paraudzīties uz pasauli, atklājot un skaidrojot to tēlaini un ar mīlestību. Pasakās vēstīts gan par seniem, gan mazāk seniem laikiem, dzīvnieki tajās runā cilvēku valodā, priekšmeti atdzīvojas, un dzīve ir brīnumu pilna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!