Foto: Publicitātes foto

Izdevniecība "Liels un mazs" laidusi klajā jaunu bilžu grāmatu bērniem "Bize un Neguļa", kas veidota pēc animācijas studijas "Atom Art" tāda paša nosaukuma filmas motīviem. Lotes Eglītes scenāriju grāmatai adaptējusi Inese Zandere, bet ilustrācijas veidojis mākslinieks Reinis Pētersons.

Kad galvenās varones Bizes vecākiem piedzimst vēl viens bērniņš – mazās meitenes brālītis – viņa jūtas atstumta un vientuļa, jo vecākiem uzmanība un laiks pēkšņi jādala starp Bizi un jaundzimušo. Meitene aizvien vairāk laika pavada ar savu iedomu draugu Neguļu, kurš mēģina palīdzēt risināt radušos situāciju ne gluži pašos veiksmīgākajos veidos – varētu taču brālīti kopā ar vecmammu aizsūtīt uz Mēnesi, un viss atkal būtu pa vecam.

Foto: Publicitātes foto

Nopietnā, bet maz apspriestā tēma par vecākā bērna izjūtām, ģimenē ienākot vēl vienam bērnam, stāstā risināta ar vieglu humoru, tomēr tajā netrūkst arī aizkustinošu brīžu. Turklāt notikumi attīstās uz tuvojošos Ziemassvētku fona.

25 minūtes garā animācijas filma "Bize un Neguļa" šogad saņēma "Lielo Kristapu" kā gada "Labākā animācijas filma". Tāpat pie Nacionālās kino balvām tika filmas režisors Edmunds Jansons un scenārija autore Lote Eglīte. Filmas radošajā komandā darbojās arī mākslinieks Reinis Pētersons, kurš veidojis ilustrācijas "Bizes un Neguļas" grāmatai. Pie grāmatas dizaina strādājuši Artis Briedis un Rūta Briede.

Foto: Publicitātes foto

Vienlaikus ar "Liels un mazs" jauno grāmatu studija "Atom art" izdevusi arī "Bizes un Neguļas" DVD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!