Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 29. augustā, Kaņepes Kultūras centrā notiks starptautiskā dzejas festivāla "Dzejnieka asinis" pasākumi - plkst. 18 dzejas lasījumi, kā arī performances un plkst. 21 video filmu demonstrēšana.

Dzejas festivāla "Dzejnieka asinis" pasākumos šoreiz piedalīsies dzejnieki un mākslinieki no Latvijas, Igaunijas, Krievijas un Somijas.

Dzejas lasījumos Kaņepes Kultūras centrā piedalīsies Latvijas dzejnieki - Edvīns Raups, Sergejs Timofejevs, Jānis Rokpelnis, Toms Treibergs, Ivars Šteinbergs, kā arī dzejnieki no ārzemēm - Igors Kotjuhs (Igaunija), Hamdams Zakirovs (Somija/ Uzbekistāna), dzejnieki no Pēterburgas - Nastja Deņisova, Vadims Keiļins, no Maskavas - Andrejs Čerkasovs, Jekaterina Sokolova un Anna Tolkačova.

Ar dzejas un eksperimentālās mūzikas priekšnesumu pasākumu otrajā daļāuzstāsies Latvijas akadēmiskais komponists Platons Buravickis - sadarbībā ar pašmāju dzejnieku Eriku Naivo un dzejnieci un video mākslinieci no Pēterburgas- Nastju Denisovu. Krievu dzejnieks un skaņu mākslinieks Vadims Keiļins piedāvās skatītājiem skaņu mākslas un dzejas performanci. Edgars Rubenis (grupas "Mona De Bo" dalībnieks) un dzejniece un skaņu māksliniece Jeļena Glazova piedāvās improvizēto skaņu mākslas un dzejas priekšnesumu.

Mediju mākslinieks un dzejnieks Andrejs Čerkasovs (Maskava) prezentēs savus multimediālus darbus. Speciāli festivālam tiks veidoti Pēterburgas dzejnieces Nastjas Deņisovas video darbi. Tiks demonstrēti arī Annas Tolkačovas video dzejoļi.

Īpaši festivāla pasākumam tiek atdzejoti krievu dzejnieku darbi - pie atdzejojumiem ir strādājis Edvīns Raups.

Starptautiska dzejas festivāla "Dzejnieka asinis" pasākumi šogad notiek jau otro reizi, pilotpasākumi tika rīkoti šī gada maijā Kaņepes Kultūras centrā un bārā "Chomsky".

"Dzejnieka asinis" pasākumus plānots rīkot vairākkārt gada laikā, kā arī iesaistīt Latvijas un ārzemju dzejniekus un māksliniekus, kuru darbi ir saistīti ar poētisko tekstu.

Ieeja pasākumos bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!