Foto: F64
Kārļa Vērdiņa dzejolis "Come to Me" no krājuma "Es" iekļuvis piecdesmit pēdējo gadu labāko mīlas dzejoļu sarakstā līdzās Mārgaretas Atvudas "Variations on the Word Love" un Teda Hjūza "Lovesong".

Kā vēsta interneta žurnāls "Satori", atsaucoties uz britu laikrakstu "The Guardian", 50 dzejoļu izlasi veidojuši Sautnbenkas mākslas centra eksperti. Kopumā sarakstā iekļuvuši autori no 30 dažādām valstīm, tostarp arī Francijas, Japānas, Nigērijas, Pakistānas, Saūda Arābijas un Jamaikas.

Kā atzinis Sautbenkas centra literatūras un runātā vārda nodaļas direktors Džeimss Ransijs, viņiem izdevies izveidot "patiesi starptautisku un stilistiski daudzveidīgu izlasi, ko mēs uzskatām par 50 labākajiem pēdējo 50 gadu laikā sarakstītiem mīlas dzejoļiem – tajā ir gan pirmais Londonas jaunais dzejnieks laureāts Vorsana Šaira, gan pasaules klasiķi – tādi kā Činua Ačebe un Teds Hjūzs".

"50 dzejoļu limits mums bija apgrūtinošs ierobežojums, taču, es domāju, ka galu galā esam izveidojuši ļoti bagātīgu un daudzveidīgu pasaules izcilāko mīlestības dzejoļu izlasi," piebildis Ransijs.

Dzejoļu publiskie lasījumi notiks 20. jūlijā Sautbenkasa centrā Londonā. Dzejoļus lasīs gan paši dzejnieki, gan aktieri, gan dzejnieku mūzas - piemēram, Adriana Mitčela dzejoli "Celia, Celia" lasīs Sīlija Hjūita, kurai šis dzejolis veltīts. Lasījumos skanēs arī dzejoļi arābu, turku, maķedoniešu, tamilu valodā ar dzejoļu tulkojumiem angļu valodā.

Dzejas lasījumi ir viens no Teda Hjūza dibinātā Starptautiskā dzejas festivāla pasākumiem, ko ik pēc diviem gadiem organizē Sautbenkas centrs.

Dzejoli 'Come to Me' iespējams izlasīt šeit.

Piecdesmit pēdējo gadu piecdesmit labākie dzejoļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!