Foto: Publicitātes foto
2014.gada pirmajā pusē Apgāds Zvaigzne ABC izsludināja otro fantāzijas, fantastikas un šausmu stāstu konkursu "Sapņu laiks". Pirmais šāda veida stāstu konkurss norisinājās 2012. gadā, un tajā uzvarējušie stāsti tika publicēti fantāzijas un fantastikas stāstu krājumā "Purpura karaļa galmā".

Izdevniecības pārstāvji vēsta, ka rakstītāju atsaucība arī jaunajam konkursam bija liela, un apgādam tika iesūtīti vairāk nekā astoņdesmit stāsti, kuri pārliecināja par autoru iztēles lidojumu: stāstos darbojās roboti, eņģeļi un raganas, darbība notika gan daudzus tūkstošus tālā nākotnē, gan alu laikmetā, gan pilnīgi nepazīstamās pasaulēs, gan tepat Rīgas ielās.

Konkursā piedalījušies gan pazīstami un sevi literatūras pasaulē jau apliecinājuši rakstnieki (piemēram, Ieva Melgalve, Ilze Eņģele, Jānis Valks), gan jauni autori, kuriem iesniegtais stāsts bija debijas darbs.

Noslēdzoties izvērtēšanai, žūrija publicēšanai izvirzīja kopumā divdesmit fantāzijas un zinātniskās fantastikas stāstus. Kā viens no pirmajiem 2015.gada izdevumiem Apgādā Zvaigzne ABC dienasgaismu ir ieraudzījis jau otrais latviešu fantāzijas un fantastikas oriģinālstāstu kopkrājums ar nosaukumu "Zilie jūras vērši".

Izdevniecības pārstāvji stāsta, ka "Zilie jūras vērši" ir nosaukums arī vienam no krājumā ievietotajiem stāstiem. Taču grāmatas lasītājs varēs uzzināt ne tikai to, kas ir zilie jūras vērši un kur tādi sastopami, bet arī to, kā pareizi sarunāties ar bazilisku, vai Saeimā tiešām ieperinājušies citplanētieši, ar ko nodarbojas SIA Harons, kas spokojas Torņakalna baznīcā un kā vislabāk uzsākt biznesu ar laika mašīnas palīdzību, kā arī daudz ko citu.

Latviešu autoru iztēles bagātīgais spiets ir radījis gan dramatiskus un aizkustinošus, gan humoristiskus un pārdomas rosinošus darbus, norāda krājuma veidotāji.

Stāstu krājuma "Zilie jūras vērši" atvēršanas svētki notiks piektdien, 13. februārī, plkst. 17.00 Apgāda Zvaigzne ABC prezentāciju zālē K. Valdemāra ielā 6.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!