Foto: Publicitātes attēli

Krievijas izglītības ministram Dmitrijam Ļivanovam un Krievijas izglītības akadēmijas prezidentam Nikolajam Ņikandrovam nosūtīta Sabiedriskās palātas biedru vēstule, kurā pieprasīts no jaunā vidusskolu obligātās un ieteicamās literatūras saraksta svītrot pazīstamā krievu autora Viktora Peļevina slavenāko darbu "Generation P", kā arī Ludmilas Uļickas "Казус Кукоцкого", raksta Krievijas mediji.

Abas šīs grāmatas, pēc palātas biedru domām, ir nepiemērotas vidusskolas izglītības programmai. Savu viedokli organizācija pamato ar to, ka Uļickas darbā daļa sižeta ir saistīta ar abortu legalizāciju, bet Peļevina darbā tiek lietotas narkotikas.

"Šāds obligātās literatūras saraksts ir ministrijas profesionālā kļūda, kas nekavējoties ir jāizlabo," teikts vēstulē.

Vēstuli parakstījuši Sabiedriskās palātas biedri, tai skaitā rakstnieks un literatūrkritiķis Valentīns Kurbatovs, televīzijas raidījumu vadītājs Pjotrs Tolstojs un citi Krievijas kultūrvidē pazīstami cilvēki.

Jaunais obligātās un ietecamās literatūras saraksts vecāko klašu skolēniem tika publicēts 2013. gada sākumā. Jauni autori tajā tika iekļauti, nomainot atsevišķus 19. gadsmita beigu un 20. gadsimta autoru darbus, to vidū Aleksandrs Kuprins, Nikolajs Ļeskovs un Aleksejs Tolstojs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!