Foto: Gundega Evelone

Piektdien, 30. maijā, Latvijas Rakstnieku savienība (LRS) rīko septīto – šīs sezonas pēdējo – lasījumu un sarunu cikla "Process" pasākumu.
 Šoreiz "Procesā" viesosies prozas pārstāvji Vilis Kasims, Arvis Kolmanis un Kristīne Želve.

Vilis Kasims lasīs miniatūras no topošā krājuma ar darba nosaukumu
 "Pirmais pāķis kosmosā" – reālas un sirreālas ainas no dažām paša un citu dzīvēm.

Savukārt Arvis Kolmanis piedāvās ieskatu stāstu krājumā "Anna".

Kristīne Želve lasīs fragmentu no topošā romāna ar darba nosaukumu "Grosvaldi". "Beletrizēta dzimtas biogrāfija par slaveno Rīgas patrīciešu dzimu: Oļģerts Grosvalds, Jāzeps Grosvalds, Līna Grosvalde, Margarēta Grosvalde un, protams, Mērija Grīnberga, dzimusi Grosvalde – tieši viņas niansētās, krāšņā valodā tapušās dienasgrāmatas un atmiņas iedvesmoja mani šim darbam," raksta Želve. "Izrādās, ka visi Grosvaldi ir bijuši labi rakstītāji un liecinātāji par savu laikmetu – manā darbā ieskanas viņu dienasgrāmatas, vēstules, dažādi arhīva materiāli, laikabiedru mutvārdu atmiņas, kā arī autores fantāzija par to, kā varētu būt bijis."

Pēc lasījuma norisināsies sarunas ar autoriem. 
Pasākuma sākums – pulksten 19.00, LRS telpās (Aleksandra Čaka ielā 37-1). Ieeja pasākumā – bez maksas.

Literāro lasījumu ciklu "Process" Latvijas Rakstnieku savienība sāka rīkot 2016. gada nogalē. Tā mērķis ir pulcēt literātus un lasītājus Latvijas Rakstnieku savienības telpās uz regulārām tikšanās reizēm, kurās tiek lasīt jauni teksti, pārrunāts teksta tapšanas process un citi kolēģiem aktuāli temati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!