Foto: LETA
Latvijas Grāmatu izstādē šogad piedalīsies arī vairāk nekā 30 pazīstami izstādes viesu valsts Krievijas autori, preses konferencē trešdien, 22. februārī, teica izstādes Krievijas nacionālā stenda kuratore Marina Abramova.

Viņa informēja, ka grāmatu izstādē ar lasītājiem tiksies tādi autori kā Edvards Radzinskis, Jevgēnijs Kostins, Sergejs Vorovjovs, Grigorijs Osters, Maija Kurčerska, Jeļena Tuluševa, Romāns Rubanovs, Aleksandrs Sņegirevs, Igors Žukovs, Deniss Dragunskis, Slava Se, Makss Fraja, Andrejs Gelasimovs, Vera Skorobogatova un daudzi citi.

Ķīpsalā, Latvijas Grāmatu izstādē 2017 Krievijas nacionālajā stendā tiks piedāvātas apmēram 1000 dažādas grāmatas, kuras piedāvās tādas Krievijas izdevniecības kā "Apriori-Press", "Aleteija", "AST", "Eksmo" un daudzas citas. Stendā izstādes apmeklētāji varēs iepazīties ar Krievijā izdotu klasisko un mūsdienu literatūru.

Izstādē notiks arī Krievu literatūras lasījumu maratons, kurā klausītājus iepazīstinās ar mūsdienu autoru darbu fragmentiem, turklāt lasījumi notiks vienlaikus vairākās vietās – Ķīpsalā, Maskavas namā, Latvijas Universitātes Humanitāro zinātņu fakultātes Rusistikas un slāvistikas nodaļā, kā arī bibliotēkā un grāmatnīcā "Janus".

Abramova norādīja, ka Krievijas pārstāvjiem ir ārkārtīgi būtiski iepazīties ar Rīgas lasītājiem, iepazīties ar viņu interesēm un vēlmēm, turklāt pēc izstādes visas Krievijas nacionālā stenda grāmatas tiks dāvinātas Latvijas bibliotēkām un kultūras centriem.

Jau ziņots, ka Latvijas Grāmatu izstāde 2017 norisināsies nedēļas nogalē no 24. līdz 26. februārim Ķīpsalas izstāžu hallē.

"Latvijas Grāmatu izstādi 2017" rīko starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1" sadarbībā ar Latvijas Grāmatizdevēju asociāciju un Latvijas Grāmatnieku ģildi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!