Foto: F64
5. oktobrī pulksten 18.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Baltijas Austrumāzijas pētniecības centra ("AsiaRes") bibliotēkas lasītavā (M stāvā) "Ungārijas dienu 2017" ietvaros Ungārijas vēstniecība Latvijā sadarbībā ar LNB atklās izlases veida grāmatu izstādi "Atklāj ungāru literatūru!", kas bez maksas būs apskatāma līdz 5. decembrim, portālu "Delfi" informē Ungārijas vēstniecības Latvijā pārstāvji.

Grāmatu izstādē būs apskatāmi gandrīz 100 latviešu valodā izdotie ungāru literatūras darbi, starp kuriem lasītājs atradīs tādus slavenus ungāru autorus kā Magda Sabo, Šāndors Mārai, Erika Bartoša un daudzus citus. Interesentiem būs iespēja iepazīties arī ar grāmatām angļu valodā, gūstot priekšstatu par Ungārijas vēsturi, arhitektūru, mākslu un mūziku.

Izstādes apmeklētājiem būs unikāla iespēja caur sarunām iepazīties ar pazīstamo latviešu tulkotāju Elgu Saksi, kura dalīsies savos stāstos par dzīvi, lielo mīlestību un pieķeršanos ungāru literatūrai, un to, kā viņa savulaik tikusies ar ungāru rakstnieci Magdu Sabo. Sarunu ar Elgu Saksi vadīs moderatore Liega Piešiņa.

Šī gada rudenī izdevniecība "Jumava" laidīs klajā Magdas Sabo romānu "Mirklis", kas būs devītais latviešu valodā izdotais Magdas Sabo darbs, kuru pārtulkojusi Elga Sakse. Viņa ir vienīgā, kura tulko ungāru literatūru uz latviešu valodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!