Foto: Publicitātes foto
No 22. līdz 25. septembrim Zviedrijā, Gēteborgā, notiek ikgadējais grāmatu gadatirgus, kur Latviju pārstāv arī Latvijas Literatūras centrs (LLC), portālu "Delfi" informē centra pārstāvji.

LLC stendā izstādītas "Latvijas literatūras gada balvu 2010" un "Jāņa Baltvilka balvu 2011" ieguvušās grāmatas, kā arī grāmatu mākslas konkursā "Zelta ābele 2010" godalgotie izdevumi. Tāpat iespējams iepazīties ar latviešu literatūras tulkojumiem zviedru valodā un pašiem jaunākajiem tulkojumiem citās valodās. Informatīvie materiāli par latviešu bērnu literatūru sniedz ieskatu Ineses Zanderes un Imanta Ziedoņa daiļradē un vēsta arī par citiem latviešu bērnu grāmatu autoriem un ilustratoriem. Līdzās informācijai par Latvijas grāmatniecības nozari un apgādiem stendā var iepazīties ar Latvijas Tūrisma attīstības aģentūras un tipogrāfijas "Preses nams Baltic" materiāliem. Izstādē ar atsevišķiem stendiem piedalās arī tipogrāfija "Livonija" un "Jelgavas tipogrāfija".

LLC stendu Gēteborgā ar apdrukātām salokāmām kartona mēbelēm jau piekto gadu iekārtojis un dizainu veidojis arhitekts Jānis Mercs un uzņēmums "Fold Life".

Gēteborgas grāmatu gadatirgus ir lielākais kultūras notikums Skandināvijas valstīs, pulcējot aptuveni 100 000 apmeklētāju un piedāvājot plašu semināru un pasākumu programmu. Šogad vislielākā uzmanība tiek pievērsta trim vāciski runājošām valstīm – Vācijai, Austrijai un Šveicei, no kurām Gēteborgā ieradīsies ap 30 mūsdienu rakstnieku. Gēteborgā viesosies arī divi Nobela balvas laureāti: Herta Millere un Mario Vargass Ljosa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!