Foto: Zvaigzne ABC
"Apgāds Zvaigzne ABC" ir izdevis 2010. gada Nobela prēmijas literatūrā laureāta peruāņu rakstnieka Mario Vargasa Ljosa romānu "Sliktā meitene", kas stāsta par liktenīgu apmātību.

1950. gada vasarā Limā ierodas skaista pusaudze, vārdā Lilija, un piecpadsmitgadīgais Rikardo viņā neprātīgi iemīlas. Meitenes stāsts par viņas čīliešu izcelsmi kādā brīdī tiek atmaskots kā klaji meli, un jaunieši izšķiras. Pēc desmit gadiem, dzīvodams Parīzē, Rikardo sastop sievieti, kura ir neparasti līdzīga Lilijai, bet kura šo saistību noliedz. Visu dzīvi Rikardo lemts ik pa laikam sastapties ar Liliju, un katru reizi viņā no jauna uzvirmo mīlas kaisle. Neatbildēts paliek jautājums: kas ir šī sieviete? Vai Rikardo jebkad izdosies to atklāt?

''Romānam piemīt pieaugoša, vietām pat mokoša spriedze – līdzīgi kā automašīnai pa spirālveida ceļu traucoties aizvien augstāk un augstāk, kur katrs nākamais pagrieziens ir bīstamāks par iepriekšējo,'' atzīst" The New York Times Book Review".

Mario Vargass Ljosa (Mario Vargas Llosa, dz. 1936) līdzās Hulio Kortāsaram un Gabrielam Garsijam Markesam tiek uzskatīts par vienu no spožākajiem latīņamerikāņu literātiem. Rakstnieks ir studējis Limas Universitātē, doktora disertāciju aizstāvējis Spānijā, Madridē, bet vēlāk pārcēlies uz Parīzi, kur nodarbojies ar žurnālistiku. Pasaules slavu ieguvis ar romāniem ''Pilsēta un suņi'', kas divreiz ekranizēts, un ''Zaļā māja''.

Grāmatu no spāņu valodas tulkojusi Zane Karpenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!