Foto: Publicitātes attēli
No 3. līdz 20. aprīlim, pulksten 23.59, portālā "Delfi" norisinās Latvijas Literatūras gada balvas (LaLiGaBa) publikas balsojums, ļaujot arī lasītājiem pašiem izvērtēt spilgtākos pērn izdotos darbus un noteikt savu simpātiju.

Balvas pretendentu vidū ir gan pašmāju dzejas un prozas pārstāvju jaunākie darbi, izcilākie ārvalstu literatūras tulkojumi, grāmatas bērniem, kā arī spilgtākie debitanti.

Nobalsot var reizi 24 stundu laikā no vienas IP adreses. Vienā reizē ir iespējams nobalsot par vairākiem LaLiGaBa pretendentiem. Portāls "Delfi" patur tiesības pārbaudīt rezultātus un dzēst negodīgi veiktos balsojumus.

Nobalsot par Latvijas Literatūras gada balvas lasītāju simpātiju!

Latvijas Literatūras gada balvas pasniegšanas ceremonija šogad norisināsies 21. aprīlī mūzikas namā "Daile".

Jau ziņots, ka balva par mūža ieguldījumu Latvijas literatūrā šogad tiks piešķirta dzejniekam un tulkotājam Uldis Bērziņam.

Balvu ieguvēji saņems naudas balvas, kā arī balvas simbolisko veidolu – LALIGABAS lampu, kuras idejas autors – dizaina studija "Mājo". Balvas pasniegšanas ceremoniju veido rakstnieks Svens Kuzmins, režisors Viesturs Roziņš, scenogrāfs Valters Kristbergs un video režisors Kristaps Kalns. Pasākumu vadīs dzejnieks Toms Treibergs, par muzikālajām intermēdijām rūpēsies Edgars Šubrovskis.

Latvijas Literatūras gada balva ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā, kas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinības izteikšanu izcilākajiem darbiem, kuri gada laikā nākuši klajā Latvijas rakstniecībā. Par balvas norisi kopīgi rūpējas Starptautiskā Rakstnieku un tulkotāju māja un Latvijas Rakstnieku savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!