Foto: F64
24.novembrī desmito tiks pasniegta Ojāra Vācieša literārā prēmija dzejā, par kuras laureāti kļuvusi dzejniece Inga Gaile.

Kā portālu "Delfi" informē Carnikavas novada pašvaldības pārstāvji, Gaile prēmiju saņems kā par mūsdienu, tā sievietes dvēseles atspoguļojumu dzejoļu krājumā "Migla", ko klajā laidusi izdevniecība "Mansards".

"Es rakstu par to, kas man sāp. Dzejoļu krājumā "Migla" dažādos veidos vijas cauri miglas tēls. No vienas puses, migla šajā krājumā ir maiga, cilvēka acis un jutekļus saudzējoša, no otras puses, tas ir ilūziju plīvurs, kas traucē lietas saskatīt to skaudrajā īstumā," saka dzejniece.

Kopumā šogad konkursā tika iesniegti deviņi dzejoļu krājumi, un tos izvērtēja žūrijas komisija, kuras sastāvā ir arī dzejnieks Jānis Peters. Iepriekšējos gados Vācieša prēmiju ir saņēmuši arī Inese Zandere, Andra Manfelde, Jānis Rokpelnis, Pēteris Brūvers, Ronalds Briedis, Imants Auziņš, Leons Briedis, Anna Auziņa, Edvīns Raups.

Vācieša literāro prēmiju dzejā pasniedz vienu reizi gadā par iepriekšējā literārajā gadā izdotu dzejoļu krājumu. Pretendentus prēmijas saņemšanai var izvirzīt grāmatu apgādi, laikrakstu un žurnālu redakcijas, kā arī kultūras institūcijas, valsts un sabiedriskas organizācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!