Apgāds "Valters un Rapa" sagatavojis pārsteigumu latviešu dzeju un mūziku mīlošajiem lasītājiem – "Ojārs Vācietis. Arturs Maskats. Latvijas radio koris. Klavierkoncerts". Izdevumā apvienots skaņu ieraksts CD formātā un grāmata, kurā publicēta Ojāra Vācieša dzeja, portālu "Delfi" informē apgāda pārstāvji.
Skaņu ieraksta pamatā ir 2003. gada 1. novembrī Dailes teātrī pirmo reizi izrādītais muzikālais uzvedums korim, solistiem un divpadsmit klavierēm "Vācietis. Novembris. Klavierkoncerts". Šis Ojāra Vācieša septiņdesmitajai jubilejai veltītais uzvedums tika izrādīts tikai desmit reižu un pēcāk atzīts par vienu no spilgtākajiem notikumiem 2003. gada Latvijas mūzikas un teātra dzīvē.

Artura Maskata dziesmas ar Ojāra Vācieša vārdiem izpilda Latvijas Radio koris un solisti Elīna Libauere, Ieva Ezeriete, Inga Martinsone, Gundega Krūmiņa, Ivars Cinkuss, Kaspars Putniņš, Jānis Šipkēvics, Normunds Ķirsis un Ārijs Šķepasts. Diriģents – Sigvards Kļava, pie klavierēm – Arturs Maskats, Dace Kļava, Juris Kļava, Agnese Egliņa, Lelde Muceniece, Endijs Renemanis un Romāns Vendiņš. Ieraksta producents – Sigvards Kļava.

Ojāra Vācieša dzeju lasa aktieri Vija Artmane, Aldis Jurisons, Lauris Dzelzītis, Gints Grāvelis, Intars Rešetins, Gundars Silakaktiņš, Aldis Siliņš, Lauris Subatnieks un Madars Zariņš. Ierakstā izmantoti arī Ojāra Vācieša balss ieskaņojumi.

Mūzikas dramaturģiskā attīstība vairāk nekā trīsdesmit skaņdarbos liek ieskatīties skaņu pasaulē ar dzejnieka acīm – no nedaudz sentimentālas bērnības un pirmo jūtu smeldzīgā viegluma ar mīlestību kā vadmotīvu cilvēka dzīvei, kā dzinuli tās attīstībai un būtībai līdz ironiski izkāpinātai groteskai.

Dzeju papildina ne vien mūzika, bet arī izdevuma vizuālais ietērps, kuru veidojot mākslinieks Aigars Ozoliņš veiksmīgi izmantojis trauslas lirikas un mazliet skumjas romantikas apvītas fotogrāfijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!