Foto: AFP/Scanpix

Britu rakstnieci un erotiskās triloģijas "Greja piecdesmit nokrāsas" autori E. L. Džeimsu (attēlā) žurnāls "Forbes" ierindojis pasaules bagātāko literātu pirmajā vietā.

Pēdējo 12 mēnešu laikā rakstniece ir nopelnījusi 95 miljonus ASV dolāru (49,7 miljonus latu). Kā vēsta "Forbes", "Greja piecdesmit nokrāsu" panākums lielā mērā saistīts ar elektronisko grāmatu tirdzniecības pieaugumu, kas erotiskās literatūras cienītājiem ļauj to lasīt sabiedriskās vietās, nebaidoties nosodījuma.

Iepriekšējo trīs gadu līderis, sērijas "Privātdetektīvi" autors Džeimss Patersons šogad ierindojies otrajā vietā. Taču "Forbes" analītiķi uzskata, ka autoram ir izredzes atgriezties līderpozīcijās jau nākamajā gadā, jo viņa darbi pasaulē joprojām ir populāri.

Trešajā vietā ir triloģijas "Bada spēles" autore Sūzena Kolinsa, kas gada laikā nopelnījusi 55 miljonus ASV dolārus. Kā atzīmē "Forbes" analītiķi, rakstnieces finansiālos panākumus lielā mērā nodrošināja "Bada spēļu" ekranizācija. Stāstu par drosmīgo meiteni Katnisu 2012. gadā uz ekrāna pārnesa režisors Garijs Ross.

28 miljonus ASV dolārus nopelnījis trilleru "Nogalināt Linkolnu" un "Nogalināt Kenediju" autors Bils O'Reilijs. Viņš "Forbes" tabulā ieņem ceturto vietu. Savukārt piektajā vietā ierindojas rakstniece Daniela Stīla, kas gada laikā nopelnījusi 26 miljonus. Savas vairāk nekā 30 gadus garās daiļrades laikā rakstniece ir publicējusi 128 grāmatas, kas izdotas 600 miljonu eksemplāru tirāžā.

Vairāk nekā 20 miljonus nopelnījuši "New York Times" bestselleru rakstniece Nora Robertsa un "Grega dienasgrāmatas" autors Džefs Kinnijs. Bet saraksta desmitnieku noslēdz rakstnieki Stīvens Kings un Dens Brauns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!