Rojas kultūras centrā 6.oktobrī 12:30 notiks Pastariņa prēmijas pasniegšanas ceremonija, portālam "Delfi" pavēstīja Latvijas Nacionālās bibliotēkas bērnu literatūras centra pārstāvji. Prēmija tiks piešķirta jau 14. reizi.

Jau otro reizi prēmiju saņems rakstnieks Juris Zvirgzdiņš, šoreiz — par grāmatām "Mūsu Latvija", "Knorke jeb Tobiass un Fufū meklē Mocartu" un "Konteineru meitenīte Rudīte", kā arī pirmo reizi — mākslinieks Reinis Pētersons par ilustrācijām Ojāra Vācieša grāmatai "Mēnesim robs", Vizmas Belševicas pasaku ludziņai "Patiess stāsts par Čingo Babu", "Lielo Gliemezi" un "Jūras Karaļa bēdām" un Džeimsa Stīvensa grāmatai "Zelta pods".

Literātu (kopš 1982. gada) un mākslinieku (kopš 1992. gada) devumu bērnu literatūrā ik pa diviem gadiem izvērtē žūrija.

Šogad par prēmijas piešķiršanu lēma žūrijas komisija: Rojas novada bērnu bibliotēkas vadītāja Inta Celmiņa, bibliotekāre Dzintra Pētersone, Rojas vidusskolas latviešu valodas skolotāja Mārīte Maurmane, rakstnieks Valdis Rūmnieks, Latvijas Nacionālās bibliotēkas bērnu literatūras centra vadītāja Silvija Tretjakova un māksliniece Anita Paegle.

Pasākumā piedalīsies Rojas domes priekšsēdētājs, jaunie laureāti, žūrijas komisijas pārstāvji, Rojas un Mērsraga vidusskolu skolēni un mācībspēki un mākslas skolas audzēkņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!