Foto: J.Rozes apgāds
Lasītāju iemīļotā brazīliešu rakstnieka atziņu krājums. Tas ir viens no jaunākajiem šā autora darbiem (iznācis 1997. gadā). Krājums veidots no atsevišķām miniatūrām, kuru galvenais varonis un caurviju tēls ir Gaismas bruņinieks.
Tematika līdzīga pasaulslavenajai literārajai pasakai “Alķīmiķis”, kas milzu metienos izdota daudzās pasaules valstīs un gan 1998., gan 1999. gadā bijusi gada pieprasītākā grāmata arī Latvijas grāmatnīcās.

Paulu Koelju ir pats slavenākais “Jaunā laikmeta” (New Age) literatūras pārstāvis. Pasaules slavu viņam atnesa 1988. gadā iznākusī grāmata “Alķīmiķis”, kas tulkota un izdota vairāk nekā 100 pasaules valstīs. Kopā rakstnieka darbi līdz šim pārdoti 23 miljonu metienā.

Viņu par vienu no mīļākajiem rakstniekiem nosaukuši ASV prezidents Bils Klintons, bijušais Francijas premjerministrs Žaks Širaks, dziedātāja Madonna un daudzi citi.

Paulu Koelju piešķirti vairāki prestiži starptautiskas nozīmes apbalvojumi – Davosas Pasaules Ekonomiskā foruma Kristāla balva, Galīcijas Zelta medaļa, “Grinzane Cavour” balva (Itālija), pavisam nesen – martā – pēc Žaka Širaka rekomendācijas rakstnieks saņēma Francijas valsts augstāko apbalvojumu – Goda leģiona ordeni.

“Kad rakstu grāmatu, es veltu to sev pašam, meklējot atbildes uz dažiem no tiem jautājumiem, kas radušies dzīves laikā. Jo labāk sapratīšu pats savu dvēseli, jo tuvāk piekļūšu tam, ko Jungs dēvēja par “pasaules dvēseli”.”
Paulu Koelju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!