Foto: Ģ. Raģelis
Līdz 20. aprīļa plkst. 23.59 vēl ir iespēja nobalsot par Latvijas Literatūras gada balvas publikas simpātiju. Balsojumā piedalās visi balvai nominētie pretendenti. Latvijas Literatūras gada balvas tiks pasniegtas 21. aprīlī.

Šobrīd vislielāko lasītāju atbalstu ir saņēmuši debitante Madara Gruntmane par savu pirmo dzejas krājumu "Narkozes", dzejnieks Kārlis Vērdiņš par krājumu "Pieaugušie", kā arī divi sērijā "Mēs. Latvija, XX gadsimts" izdotie romāni – Māra Bērziņa "Svina garša" un Noras Ikstenas "Mātes piens". Par ikvienu no pretendentiem var nobalsot šeit!

Latvijas Literatūras gada balvas pasniegšanas ceremonija notiks 21. aprīlī plkst. 18.00 Spīķeru koncertzālē, kad tiks paziņoti un apbalvoti laureāti katrā no piecām nominācijām, sveikts speciālbalvas ieguvējs dzejnieks un atdzejotājs Uldis Bērziņš par nozīmīgu ieguldījumu pasaules kultūrtekstu latviskošanu no senislandiešu valodas atdzejojot "Eddas dziesnas", kā arī godināts mūža balvas ieguvējs – dzejnieks Jānis Rokpelnis par izcilu ieguldījumu Latvijas rakstniecībā, radot augstvērtīgus literāros darbus dzejā un atdzejā.

Plašāk par visiem nominantiem īpašajā Latvijas Literatūras gada balvai veltītajā sadaļā!

Latvijas Literatūras gada balvas (LALIGABA) ekspertu komisija ir: literatūrkritiķe Anda Baklāne, rakstnieks Arvis Kolmanis, filozofs un publicists Ilmārs Šlāpins, literatūrzinātniece Austra Gaigala, dzejnieks Aivars Eipurs, kultūras žurnāliste un literāro projektu vadītāja Liega Piešiņa, literatūras un latviešu valodas skolotāja, literatūrzinātniece Lita Silova, literatūrzinātniece Sandra Ratniece un dzejnieks un interneta žurnāla "Punctum" galvenais redaktors Artis Ostups.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!