Foto: LETA
Raiņa un Aspazijas mājā, Baznīcas ielā 30, Rīgā 26. oktobrī plkst. 17.00 notiks rakstnieces Māras Svīres autorvakars "Ziedu klēpis", kurā piedalīsies kinorežisore Virdžīnija Lejiņa un aktrises Ligita Dēvica un Sigita Jevgļevska, portālu "Delfi" informē muzeja pārstāve Sandra Zobena.

13. oktobrī Māra Svīre nosvinēja 80. dzimšanas dienu. Bet pirms gadiem rakstniece par sevi teikusi tā: "Sieviete drīkst slēpt savus gadus. Bet kas tā par biogrāfiju – bez sākumpunkta? Protams, man gribētos būt jaunākai. (..)

Dīvaini, ka, jo vecāks kāds kļūst, jo plašāk savas jubilejas atzīmē, it kā pats un citi dikti priecātos par nodzīvoto laiku. Manuprāt, jāpriecājas par priekšā stāvošajiem gadiem, cerību un iespēju, nevis atmiņu piepildītiem. Tāpēc visskaistākā ir 30 gadu jubileja. Cilvēks jau dzīvē nostājies uz kājām, kaut ko sasniedzis, priekšā vēl tik daudz... Ar katru desmitgadi šis daudz raucas raukumā, līdz pārvēršas par maz. Kur pamats priekam?

Tomēr brīžam priecājos skaļi kā bērns, brīžam apraudos par sīkumiem, turpretim nopietnās, pat bīstamās situācijās galvu nezaudēju un vienmēr saskatu pat vairākas izejas."

Mārai Svīrei ir izdotas vairāk nekā 20 grāmatas – romāni, stāstu, noveļu, eseju un pasaku krājumi. Viņa ir vairāku kinoscenāriju autore. Viena no populārākajām filmām, kas tapusi pēc Māras Svīres scenārija, ir "Limuzīns Jāņu nakts krāsā". Un, protams, latviešu vēsturiskā sāga "Likteņa līdumnieki", kuras literāro pamatu veido Vladimira Kaijaka romāna četras daļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!