Foto: Publicitātes attēli
Rīga plāno pieteikt kandidatūru 2018.gada Pasaules grāmatu galvaspilsētas godam, šādu informāciju pirmdien, 23. aprīlī izplatījis nodibinājums "Rīga 2014".

Lai īstenotu ambiciozo ieceri un veiktu citus pasākumus lasīšanas veicināšanai, 23.aprīlī dibināta darba grupa "Grāmatai būt". Tajā pulcēsies spēcīgākie grāmatniecības, izdevēju, bibliotēku pārstāvji, kā arī UNESCO, Rīgas domes un Kultūras ministrijas amatpersonas ar mērķi grāmatniecības nozarei paredzēt ilgtermiņa skatījumu, grāmatu tuvināt lasītājam un lasītāju grāmatai.

Darba grupas izveides datums nav izvēlēts nejauši, jo 23.aprīlis visā pasaulē tiek atzīmēts kā Pasaules grāmatu un autortiesību diena, un tieši šajā dienā stafeti pārņem nākamā Pasaules grāmatu galvaspilsēta, kas šogad būs Erevāna (Armēnija).

Darba grupas koordinatora funkcijas ir uzņēmies nodibinājums "Rīga 2014", jo grāmatai atvēlēta būtiska loma arī 2014.gada programmā. Eiropas kultūras galvaspilsētas gada organizētāji strādā ar jaunām iniciatīvām, lai stiprinātu ilgtermiņa kultūras procesus, un ir pārliecināti par grāmatniecības pozitīvo ietekmi uz sabiedriskajām norisēm. 2014.gads kalpos kā starpposms un sagatavošanās platforma, lai izveidotu spēcīgu Rīgas kandidatūras pieteikumu 2018.gadam.

Pasaules grāmatu galvaspilsētas tituls 2018.gadā būtu lielisks papildinājums valsts simtgades svinībām, Latvijas un Rīgas vārdam pievēršot plašu ārvalstu uzmanību.

Plašāk par Pasaules grāmatu galvaspilsētu programmu UNESCO mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!