Foto: Publicitātes attēls
Apgāds "Neputns" laidis klajā dzejnieka Ronalda Brieža trešo dzejas krājumu "Zāles pret nemirstību".

"Nesasmīdināmajai princesei un pērtiķim agri vai vēlu bija jāsastopas. Esmu Jaunava pēc Rietumu un Pērtiķis pēc Austrumu kalendāra. Pašas cilvēciskākās zodiaka zīmes – ar visiem no tā izrietošajiem trūkumiem. Jo cilvēks, kā zināms, ir "dzīvnieks, kas smejas"," tā Ronalds Briedis.

Krājuma redaktors Māris Salējs norāda: ""Zāles pret nemirstību" ir smalks un gudrs stāsts dzejā par Austrumiem mūsu, rietumnieku, uztverē. Izsmalcināti eksotiskais, sensenais, modernizētais, kliedzoši indīgos popkultūras ziedos saplaukušais – brīžiem savijas apdullinošā priekšstatu jūklī, brīžiem atsedz kādu ainu, kas prātam liek uz brīdi apklust un pamirt atklāsmē."

Ronalds Briedis (1980) ir dzejnieks, dramaturgs, kritiķis. Par pirmo dzejoļu krājumu "Asaru gāze" (2004) saņēmis Dzejas dienu balvu un Latvijas Literatūras gada balvu, savukārt par otro krājumu "Karaoke" (2008) – Ojāra Vācieša prēmiju. Literārie darbi iekļauti vairākās antoloģijās un kopkrājumos (tai skaitā angļu, ungāru un maķedoniešu valodā) Atsevišķa dzejoļu izlase iznākusi Ungārijā (2005). Atdzejojis no krievu un angļu valodas. Kopš 2003. gada vada Latvijas Rakstnieku savienības kultūras programmu "Literārā akadēmija".

Redaktori Māris Salējs, Liepa Rūce. Grāmatas māksliniece – Zane Ernštreite

Grāmatu var iegādāties "Neputna" galerijā Tērbatas ielā 49/51, labākajās Latvijas grāmatnīcās un interneta veikalā www.neputns.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!