"Apgāds Zvaigzne ABC" laiž klajā Vijas Beinertes dzejas un eseju grāmatu "Klusumā sadzirdēt", kurā apkopoti viņas dzejoļi un esejas, kas radīti dažādos laikos un dvēseles noskaņojumos, galvenokārt brīžos starp nomodu un sapni, uzreiz un bez labojumiem.

Dzejnieks Jānis Peters ir saka, ka krājumā "Klusumā sadzirdēt" ir dzeja, ko radījusi personība ar dziļu pārdzīvojumu, smalku kultūru un bagātīgu iztēli. "Dzejnieces tekstos vārds atbalsta vārdu, izgaismo cits citu pārsteidzošos un negaidītos pavērsienos."

"Klusumā sadzirdētais ir dāvana tai, kura prot klausīties. Tagad klausītāja uzticas lasītājam un apdāvina arī viņu. Ar atskārsmēm – smalki niansētām, te negaidīti skaudrām, te smeldzīgi maigām. Pārsteidzoši atklāta saruna par dzīvi, par ticību un mīlestību," tā par Vijas Beinertes grāmatu saka tulkotāja Silvija Brice.

Vija Beinerte, kinorežisore, kuru vislabāk pazīstam pēc nu jau leģendārās filmas "Tās dullās Paulīnes dēļ", kā arī pēc rotaļīgi smeldzīgajām lentēm "Aizmirstās lietas" un "Apstākļu sakritība". Mākslas maģistre. Žurnāliste, kuras raksti publicēti dažādos Latvijas preses izdevumos, pēdējos piecus gadus pārsvarā žurnālā "Mājas Viesis".

"Varbūt tad, kad mana pirmā grāmata jau bija sagatavota publicēšanai, taču netika laista klajā, es biju vairāk dzejniece nekā tagad", smaidot teic Vija, "man dzeja ir iespēja iepazīt sevi. Viens no veidiem, varbūt – pats brīnumainākais. Un ja manas mazās atskārsmes spēs arī citus uzmudināt ko negaidītu ieraudzīt sevī, ja mani vārdi spēs pamodināt arī citos viņu pašu iekšējo vārdu, es būšu laimīga. Bet tam, vai es saukšos par dzejnieci, nudien nav lielas nozīmes."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!