Šā gada 28. martā tiks pasniegtas "Zelta ābeles" balvas skaistākajām pērn izdotajām grāmatām. Gaidot ceremoniju, izdevēji skaidro – kādai jābūt skaistai grāmatai.

"Skaista grāmata ir tāda, kurā saturs un vizuālais noformējums atbilst viens otram. Kurā materiāli ir prasmīgi izvēlēti un akcenti, kas uzsver skaisto saturu, ir pārdomāti un nav pārāk uzbāzīgi," saka apgāda "Janis Roze" izpilddirektore Renāte Punka.

"Tas ir jautājums, kas pavada mūsu konkursu "Zelta ābele" visus šos gadus. Lai grāmata būtu visskaistākā, tai jābūt gan formai, gan saturam," uzskata izdevniecības "Avots" direktors Jānis Leja.

Izdevniecības "Neputns" galvenā redaktore Laima Slava par skaistām grāmatām saka: "Tā ir tāda grāmata, kurā ir līdzsvarā ērtība, pirmkārt, teksts, attēls, kam ir jānonāk līdz lasītājam. Vēl šai grāmatai jābūt veidotai kā suverēnam mākslas darbam, izmantojot visas tās iespējas, kas ir mākslinieka rīcībā – dizains, šrifts un papīrs. Bet pats galvenais – visu izsaka kvalitāte."

Atgādinām, ka skaistāko grāmatu konkurss notiek jau 24. reizi. Šogad konkursā 35 izdevēji bija pieteikuši 114 grāmatas, no tām deviņās kategorijās nominēta 41. Nobalsot par skaistāko grāmatu var šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!