Šā gada 28. martā tiks pasniegtas "Zelta ābeles" balvas skaistākajām pērn izdotajām grāmatām. Gaidot ceremoniju, izdevēji tika rosināti padomāt kāda ir viņu misija.

""Neputna" misija ir padarīt dzīvi skaistāku mums visiem, arī pašiem sev" uzsver apgāda "Neputns" galvenā redaktore Laima Slava. "Tas tiek darīts, piedāvājot izdevumus, kas paver cilvēkam citas pasaules, dod jaunu pieredzi, kurā var ieiet, apbrīnot. Tādā pragmatiskā līmenī "Neputna" misija ir aizpildīt baltos plankumus mākslas vēstures literatūrā."

"Biznesa augstskolas "Turība" izdevniecības misija ir kvalitatīvas, aktuālas biznesa un mācību grāmatas," saka izdevnecības "Turība" vadītāja Daiga Rugāja.

"Medicīna, traumatoloģija un ortopēdija, embrioloģija un anatomija, ķirurģija – tas viss ir par mums," saka izdevniecības "N.I.M.S" vadītājs Tenis Nigulis, "par to, ka nākamā paaudze uztvers savus tautiešus, pārējos cilvēkus, un kā spēs lasīt cilvēkus nevis no grāmatas, bet pašiem cilvēkiem. Mūsu misija ir, lai latviešu valodā iznāk medicīnas terminoloģiju grāmatas, lai valoda būtu dzīva nozarē."

Atgādinām, ka skaistāko grāmatu konkurss notiek jau 24. reizi. Šogad konkursā 35 izdevēji bija pieteikuši 114 grāmatas, no tām deviņās kategorijās nominēta 41. Nobalsot par skaistāko grāmatu var šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!