Foto: Latvijas Pasts

"Latvijas arhitektūras" sērijā Latvijas Pasts izdevis jaunu pastmarku un aploksni, kas veltīta Vidzemes koncertzālei "Cēsis", portālu "Delfi" informē Latvijas Pasta pārstāvji.

Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 2016. gada 15. jūlijā Vidzemes koncertzālē "Cēsis", Raunas ielā 12, Cēsīs, no plkst. 10.00 līdz 17.00. Savukārt plkst. 11.00 koncertzālē plānota pastmarkas prezentācija ar Latvijas Pasta, Vidzemes koncertzāles un Cēsu novada domes vadības līdzdalību.

Jaunās pastmarkas nominālvērtība ir 1,57 eiro, kas atbilst ierakstītas A klases vēstules nosūtīšanas izmaksām, un tā izdota 200 000 eksemplāru tirāžā. Līdz ar pastmarku izdota arī speciāla aploksne 1500 eksemplāru tirāžā. Pastmarkas un aploksnes dizaina autors ir mākslinieks Ģirts Grīva.

Jaunās pastmarkas svinīgajā atklāšanā piedalīsies Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns, Vidzemes koncertzāles Cēsis valdes loceklis Juris Žagars un Cēsu pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs.

Vidzemes koncertzāle Cēsis savu darbību sāka 2014. gada pavasarī, un tās autors arhitekts Juris Poga ēkas koncepcijas pamatā akcentē harmoniju starp vēsturisko kultūras mantojumu un laikmetīgo mākslu, radošiem cilvēkiem un jauneklīgu, brīvu garu.

Latvijas Pasts pastmarku sēriju "Latvijas arhitektūra" izdod kopš 2010. gada. Pagājušogad šajā sērijā Latvijas Pasts izdeva pastmarku ar Rundāles pils attēlu. Līdz šim izdotās "Latvijas Arhitektūras" sērijas pastmarkas iespējams aplūkot šeit.

Foto: Latvijas Pasts
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!