Foto: LETA

18.novembrī - Latvijas dzimšanas dienā - gaismas festivāls "Staro Rīga 2014" sadarbībā ar Rīgas domes Izglītības kultūras un sporta departamenta kultūras pārvaldi aicina ikvienu piedalīties gaismas objekta tapšanā 11.novembra krastmalā, portālu "Delfi" informē pasākuma organizatori.

Mākslinieka un dizainera Valda Celma radītā Saules zīme, tiks veidota no svecēm un atspīdēs "Staro Rīga 2014" objektā "Mana Latvija". Akcija saucas "Staro mana Latvija" un mākslinieks tai devis saukli "Saules mūžu Latvijai!".

Akcijas laikā rīdzinieki un pilsētas viesi varēs veidot Valda Celma izstrādāto Saules zīmi.

"Saule ir visas mūsu vērtību sistēmas pamatā - Saule mūs silda un baro, mēs dzīvojam šajā pasaulē, nonākam aizsaulē. Latvijas svētkos mēs pieminam tos, kas izcīnīja mūsu valsts neatkarību, taču vienlaikus domājam par nākotni. Nākotne ir mūsu pašu rokās, bet Saules zīme ir mūsu un Latvijas sargātāja," par akciju stāsta Valdis Celms.

"Staro mana Latvija" līdzdalības akcija notiks 18.novembrī no pulksten 18:00. 11.novembra krastmalā. Saules zīme tiks veidota līdz pulksten 21:00, kad ikviens tiek aicināts krastmalā dziedāt himnu un vērot uguņošanu.

Pēc uguņošanas - ap pulksten 21:15 krastmalā pēdējo reizi festivāla "Staro Rīga 2014" ietvaros būs redzama spīdošā parāde "Gaismas slepenā dzīve".

Jau ziņots, ka 18.novembrī arī pēdējo dienu būs iespējams aplūkot gaismas festivāla "Staro Rīga 2014" objektus. Festivāls noslēgsies 18.novembrī pulksten 23:00

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!