Foto: Publicitātes foto
No 7. līdz 13. augustam Bevuļēnos, Ogres novada Taurupes pagastā (Starp Ogri un Ērgļiem) notiks jau 10. perkusionista Nila Īles mūzikas studijas perkusiju plenērs, kurā var piedalīties ikviens interesents, neatkarīgi no sagatavotības līmeņa vai vecuma, portālu "Delfi" informē pasākuma organizatori.

Perkusiju plenērs "Saules rasa" ir iespēja iepazīties ar dažādiem eksotiskiem mūzikas instrumentiem, satikties ar meistariem, kuru vadībā iemācīties sajust pasaules tautu ritmus un kustēties tajos, veidot kopīgas instrumentālas mūzikas un balss improvizācijas un izaicināt savu dabisko radošumu. Savukārt brīvajā laikā būs iespēja piedalīties polimērmāla totēmu etnorotu meistarklasē, veidot sapņu ķērājus un kādu mūzikas instrumentu.

"Perkusiju plenērs ir vieta, kur restartēt savu dabisko būtību, caur kustību un skaņu atkal savienojoties ar savu dabisko dzīvības enerģijas avotu. Tā ir vieta, kur atcerēties, kā tas bija - nesteidzīgi brīnīties par nezināmo un apgūt to - kā bērnībā, kad nav uzstādīti mērķi, likmes un prasības. Tā ir vieta, kur līdz ar ikdienas maskām nomest visu nevajadzīgo gan no fiziskā, tā arī no smalkajiem ķermeņiem. Tā ir vieta, kur dalīties savā unikalitātē - būt tādam, kāds esi, un to svinēt internacionālā, atvērtu siržu kompānijā dienas meistarklasēs, maltītēs pie kopīgā, garā ģimenes galda, un vakara dziesmās pie ugunskura," plenēra gaisotni ieskicē tā veidotāji.

Plenēra meistari: Nils Īle (Latvija) – perkusijas, Abdoulaye Camara (Gvineja) -āfrikāņu deja un ritms, Hamidreza Rahbaraalam (Irāna) - Irānas tautas mūzika, Vineta Lagzdiņa (Austrālija) – etnomuzikoloģija, Dana Indāne (Latvija) - balss improvizācija, Līva Rudzīte (Latvija) - polimērmāla totēmu etnorotas, Agnese Uzule (Latvija) - etnoperkusiju pamati, sapņu ķērāju meistarklase, Sandra Dzilna (Latvija) - rituālā māksla, Maija Sējāne Īle (Latvija) - mūzikas instrumentu veidošana.

Plenēra dalībniekiem paredzēta nakšņošana kopējā istabiņā (gultas veļa jāņem līdzi pašiem), trīs reizes dienā būs maltītes (arī veģetāras), būs pieejama duša ar siltu ūdeni un āra dušu ar auksto ūdeni neierobežotai lietošanai. Gultas vietu skaits ierobežots, telts vietu skaits neierobežots.

Pasākums ir par maksu un tiek organizēts sadarbībā ar nodibinājumu "Veselības veicināšanas fonds"
Sīkāku informāciju par plenēru var atrast mājaslapā, savukārt pieteikumi jāsūta uz nilsilestudio@inbox.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!