Foto: Publicitātes foto
Ikviens tautastērpa īpašnieks – valkātājs vai darinātājs, fiziska vai juridiska persona, tiek aicināts pieteikties XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku tautastērpu skatei, portālu "Delfi" informē skates rīkotāju pārstāvji.

Tautastērpus skatei var pieteikt septiņās kategorijās: tautastērps koru un koklētāju ansambļiem; tautastērps deju kolektīviem; tautastērps folkloras kopām un etnogrāfiskajiem ansambļiem; individuālais, pašdarinātais tautastērps; individuālais, nokomplektētais tautastērps; tautas lietišķās mākslas studijas, biedrības, SIA un citas personu grupas darinātais tautastērps un bērnu tautastērps.

Tautastērpu skates komisija vērtēs tērpus pēc vairākiem kritērijiem, t.sk., tautastērpa kopskatu, kvalitātes un komplektējuma atbilstību valkātāja augumam, atbilstību kultūrvēsturiskajam novadam un izvēlētajam laika periodam, kā arī tautastērpa atbilstību kolektīva darbībai.

Pirmās kārtas rezultāti tiks publicēti Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) mājaslapā līdz 7. maijam. Skates otrā kārta norisināsies LNKC, Pils lakumā 4, Rīgā, 18. un 19. maijā. Otrās kārtas rezultāti būs zināmi 25. maijā. Labāko tērpu īpašnieki tiks aicināti piedalīties noslēguma pasākumā – latviešu tautastērpu parādē un apbalvošanas ceremonijā, 2018. gada 5. jūlijā, koncertzālē "Palladium".

Interesenti, kuri vēlas piedalīties tautastērpu skatē, aicināti līdz 2018. gada 30. aprīlim iesniegt skates pieteikuma anketu un divas līdz trīs skatei iesniedzamā tautastērpa komplekta fotogrāfijas, kurās pēc iespējas pilnīgāk atspoguļojas tautastērpa kopskats un detaļas.

Skates pieteikuma anketa un fotogrāfijas jāiesniedz personīgi vai sūtot pa pastu, vienlaikus nosūtot pieteikumu elektroniski uz e-pasta adresi tautasterpuskate@lnkc.gov.lv.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!