Ziemeļu Ministru padomes biroja Latvijā telpās Marijas ielā 13/3 (Berga bazārā), 16. novembrī 18:00 notiks sociālantropologa Linasa Svolkina (Viļņas Universitāte) lekcija "Septiņi mēneši Kristiānijā", portālu "Delfi" informē organizatori.

Pēc lekcijas sociālantropologs Klāvs Sedlenieks par  mākslas un jaunu teritoriju mijiedarbību iztaujās "Dirty Deal" vadītāju Kristapu Puķīti, Ģertrūdes ielas teātra producenti Maiju Pavlovu,  mākslinieku un  topošā mākslas centra VEF teritorijā vadītāju Kasparu Lielgalvi un Dānijas Kultūras institūta direktoru Simonu Drevsenu-Holmbergu.

Linass Svolkinas, Viļņas Universitātes sociālantropologs, ir ieguvis maģistra grādu sociālajā antropoloģijā Kopenhāgenas Universitātē.  Viņš vairākus gadus pētījis Kristiānijas alternatīvās komūnas fenomenu un tās kolektīva ideoloģiju, dzīvojot un ielāgojot turienes dzīves stilu un etnogrāfiskos paradumus.

Kristiānija pastāv jau 40 gadu kā hipiju un alternatīvā dzīvesveida piekritēju komūna Kopenhāgenā. Tās ir mājas 850 cilvēkiem, kas apšauba privātīpašuma jēgu un izvēlas alternatīvas vērtības. Kristiānijas nozīmīgs pienesums ir tās laikmetīgās mākslas izpausmes mūzikā, teātrī un tēlotājmākslā.

Lekcija un diskusija angļu valodā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!