Projekts LU Open Minded, kas top, sadarbojoties Latvijas Universitātei un Nordea bankai, laipni aicina ikvienu, kas ikdienā lieto latviešu valodu, atsvaidzināt savas pareizrakstības zināšanas žurnāla "Rīgas Laiks" korektores Gunas Kalniņas praktiskajās nodarbībās "Pareiza un moderna rakstu valoda – korektora padomi", kas būs pieejamas tiešsaistē, sākot ar 23. maiju.

Kursa video lekcijas būs skatāmas gan projekta LU Open Minded mājas lapā, gan arī portālā "Delfi".

Pilnībā bez maksas aicinām noklausīties astoņas Gunas Kalniņas lekcijas ar virkni noderīgu padomu, kas palīdzēs: veikli tikt galā ar zināšanu robiem pareizrakstībā, vērst uzmanību uz biežākajām kļūdām un noskaidrot, kā tās labot, ieraudzīt virzienu, kādā valoda attīstās – saskatīt vietas, kur ir brīvība radoši izpausties, uzdrošināties par pareizrakstību domāt kā par veselā saprāta kategoriju.

Kā norāda kursa lektore Guna Kalniņa: "Valoda strauji attīstās – tā ir mana pārliecība. Šobrīd valoda ir ļoti sakārtota. Latviešu valoda ir pārdzīvojusi un apguvusi vācu valodas ietekmes, ir tikusi galā ar krievu valodas ietekmēm. Un līdzīgā veidā pašlaik – mums redzot un ar mūsu visu līdzdalību – tiek galā ar angļu valodas ietekmēm. Latviešu valoda, kas mīt mūsos, ir pietiekoši elastīga un stipra. Dzīvo tā valoda, kurā var runāt par visu. Latviešu valodā var runāt par visu."

Pieteikties kursa apguvei var projekta LU Open Minded mājas lapā līdz 23. maijam. Sākot ar 23. maiju kursa dalībnieki divas reizes nedēļā savā elektroniskajā pastkastītē saņems īsu video lekciju un papildus materiālus – kopumā astoņus sūtījumus. Tie, kas vēlēsies papildus pildīt pārbaudes darbu un saņemts sertifikātu kursa noslēgumā, būs laipni aicināti to darīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!