Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Starptautiski pazīstamais latviešu režisors, Jaunā Rīgas Teātra mākslinieciskais vadītājs Alvis Hermanis pieņēmis Triju Zvaigžņu ordeni. Apbalvojumu par nopelniem Latvijas kultūrā un profesionālā teātra mākslas attīstībā Latvijā 18. aprīlī režisoram pasniedzis Valsts prezidents Andris Bērziņš, liecina informācija Prezidenta kancelejas mājaslapā.


Valsts prezidents Andris Bērziņš, pasniedzot ordeni, pateicās par Alvja Hermaņa darbu teātra režijas mākslā un izteica gandarījumu par režisora starptautiskajiem panākumiem.

"Jūsu vārds un ilggadējais radošais devums Latvijas un pasaules teātru režijas mākslā ir nozīmīga un paliekoša mūsdienu teātra vērtība, kas spilgti apliecinās katrā Jūsu režisētajā izrādē, ko ar ovācijām novērtē ikviens patiess teātra cienītājs," teica Bērziņš.
 
Alvis Hermanis kļuva par III šķiras Triju Zvaigžņu ordeņa komandieri.

Atgādinām, ka 2007. gada nogalē Hermanis atteicās pieņemt pagodinošo apbalvojumu no tā brīža prezidenta Valda Zatlera, bet vēlāk paziņoja, ka ordeni pieņems "tad, kad Latvijai būs prezidents. Šobrīd tur ir tukša vieta. [..] Man nav nekas pret ordeni, bet ir daži cilvēki, kuriem es roku negribētu spiest."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!