Foto: LETA

Bijušais Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktors Andrejs Žagars Kultūras ministrijas izsludinātajā konkursā uz vakanto valdes locekļa amatu nav pieteicies, apstiprināja Žagars.

Viņš informēja, ka līdz šim nav arī ticies ar operas valdes loceklēm Inesi Eglīti un Dainu Markovu. "Mani jaunā operas valde nav uzaicinājusi, neesmu saņēmis nevienu zvanu no operas valdes. Ne mutiski, ne telefoniski, ne rakstiski neesmu saņēmis uzaicinājumu tikties," sacīja Žagars.

Runājot par turpmāko sadarbību ar Latvijas Nacionālo operu, viņš teica, ka par divām izrādēm, kuras Rīgā plāno iestudēt sezonas otrajā pusē, jau ir noslēgti līgumi. "Es ceru, ka šie divi iestudējumi, kuru sagatavošana jau ir nopietni sākusies, ka viņi arī notiks."

2013.gadā LNO Žagars nav iestudējis nevienu darbu, jo Džuzepes Verdi "Trubadūrs" gan finansējuma, gan citu apstākļu dēļ tika pārcelts uz 2014.gada pavasari.

"Trubadūra" pirmizrāde paredzēta nākamā gada 5.aprīlī. Savukārt otrai operai, kuru šosezon LNO iestudē Žagars, – Riharda Štrausa "Rožu kavalieris" – pirmizrāde plānota 30.maijā.

Pieteikšanās konkursā uz LNO valdes trešā locekļa amatu beidzās piektdien. Konkurss bija jāizsludina, jo iepriekš kultūras ministres ieceltais valdes loceklis Arturs Maskats no amata attiecās. Pašlaik valde sākusi strādāt divu cilvēku sastāvā.

Jau ziņots, ka augusta beigās kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (Nacionālā apvienība, NA) iecēla jaunu operas valdi, ārpus tās atstājot līdzšinējo operas direktoru Andreju Žagaru, bet vēlāk viņu no amata atlaida, pamatojot ar uzticības zaudēšanu.

Vēlāk premjers izteica neuzticību Jaunzemei-Grendei, aicinot NA virzīt jaunu kultūras ministru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!