Kultūras mezgla "Dirty Deal Café" telpās Andrejsalā 13.aprīlī notiks Tulūzas jaunās elektroniskās mūzikas pasākums "Elektroniskā siesta", portālu "Delfi" informē "Dirty Deal Café" pārstāvji.
"Elektroniskā siesta" (Les Siestes Electroniques) ir mūzikas un mākslas festivāls Tulūzā (Francijā). Festivāla galvenais mērķis ir sniegt iespēju plašākai auditorijai baudīt kvalitatīvus elektroniskās un "electronic friendly" mūzikas izpildītāju priekšnesumus. Festivāla ietvaros dažādās pilsētas publiskās vietās – parkos vai skvēros – tiek rīkoti koncerti, kuros ir bezmaksas ieeja. Koncertu norises laiks ir aptuveni no trijiem pēcpusdienā līdz pusnaktij, ļaujot muzikālo priekšnesumu baudīt arī ģimenēm ar bērniem. Vairāki koncerti, kas veltīti eksperimentālai elektroniskai mūzikai un skaņu mākslai, notiek paralēli, turklāt tos var klausīt arī netradicionālās vietās, piemēram, baznīcā.

Kultūras mezglā Dirty Deal Cafe uzstāsies seši mūziķi no Tulūzas ikgadējā festivāla Les Siestes Electroniques:

Lego radītie nomierinošie, pozitīva strāvojuma caurvītie skaņdarbi ir pieskaitāmi gan "electro", gan "trip hop" mūzikas stilam. Savas mūzikas radīšanai "Lego" izmanto analogo tehniku, kura tiek izmantota arī koncertējot.

Humanleft savā daiļradē eksperimentē ar "electro", "trip hop" un "hip hop" žanriem, sapludinot tos oriģinālās kompozīcijās, kuras raksturo dziļš skanējums, sinkopētas balsis un smaga basa līnija.

PeA koncertos izmanto gan digitālos, gan analogos skaņas avotus un skaņas pārveidotājus, ar kuru palīdzību viņš rada ļoti jautru un pozitīvu mūziku.

MoNoPoTaR koncertprogrammā ietilpst dinamiski skaņdarbi, kuros savijas dabīga, nepārveidota dziedātājas balss ar digitālo skaņas apstrādes iekārtu radītajiem ritmiem.

Tealanb mūzika atspoguļo viņu pašu: perverss, vitaminizēts, t.i. enerģijas pilns. Lojāls analogās tehnoloģijas piekritējs. Bijušais basģitārists "iepļaukā" auditoriju šī vārda labākajā nozīmē.

PAM - viens no slavenā "duo American Tourister" dalībniekiem, kurš ir remiksējis gan Dj Assault un Surkin, gan darbojies kopā ar kanādieti Ghislain Poirier. Rīgā Pam ieradīsies bez sava kolēģa no "American Tourister", toties līdzi viņam būs DJ mikss, kurš izsmels visus jūsu spēkus..

No pašmāju māksliniekiem uzstāsies DJ Nikotīns "Kentucky Tobacco", DJ RIMI, VJ Kulless un VJ Z99.

Ieeja pasākumā no plkst. 21.00. Biļešu cena 4 Ls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!