Foto: F64

Latviešu māksliniece Anita Paegle saņēmusi nomināciju prestižajai Hansa Kristiana Andersena balvai, kas ir augstākais starptautiskais apbalvojums bērnu literatūras autoriem un ilustratoriem, liecina informācija Starptautiskās Bērnu un jauniešu literatūras padomes (IBBY) mājaslapā.

Balva tiek pasniegta reizi divos gados. Anita Paegle jau 2012. gadā bijusi nominēta šim apbalvojumam par savām sirsnīgajām un labestīgajām bērnu grāmatu ilustrācijām.

2016. gada Hansa Kristiana Andersena balvai ir izvirzīti 28 bērnu grāmatu autori un 29 mākslinieki. Starp pretendentiem ir arī Latvijā izdotā igauņu bērnu grāmatu autore un ilustratore Pireta Rauda.

Pēc finālistu paziņošanas, Hansa Kristiana Andersena balva tiks pasniegta Boloņas bērnu grāmatu gadatirgū, šā gada 4. aprīlī.

Anita Paegle, kura ilustrē bērnu grāmatas kopš 1981. gada, saņēmusi vairākas Jāņa Baltvilka balvas, Indriķa Zeberiņa prēmiju, grāmatniecības balvu "Zelta ābele", kā arī vairākas reizes bijusi nominēta Astrīdas Lindgrēnes balvai. Viņas veidotos zīmējumu atpazīst jau vairākas lasītāju paaudzes. Māksliniece ir diziana autore 2015. gadā Latvijas Bankas izlaistajai piemiņas monētai "Pieci kaķi" .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!