Foto: Publicitātes foto

Šogad Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" rīkotā apbalvojuma "Laiks Ziedonim" laureātu cildināšanas ceremoniju notiks Latgales vēstniecībā "Gors", Rēzeknē, kā ik gadu Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā 3. maijā, portālu "Delfi" informē fonda "Viegli" pārstāvji.

Ceremonijā ne tikai cildinās laureātus kādā no piecām apbalvojuma nominācijām, bet būs arī mūsdienīgu tautas mūzikas aranžējumu priekšnesumi.

Apbalvojums "Laiks Ziedonim" tiek pasniegts jau ceturto gadu pēc kārtas. Katru gadu ceremonija notiek citā Latvijas vietā, šoreiz aicinot uz satikšanos Latgalē, kur jau šogad aprīlī un maijā, atminoties vēsturiski svarīgo Latgales kongresa izšķiršanos un Latvijas valstiskuma ceļa sākumu, tiek uzsākta Latvijas simtgades svinēšana.

Režisora Pētera Krilova un mūziķa Goran Gora veidotajā apbalvojuma ceremonijā skatītāji nokļūs ciešā saiknē ar Latgales skaņām. "Katra "Laiks Ziedonim" ceremonija ir kā atsevišķs stāsts, kuru cenšamies izstāstīt, vienlaikus cildinot fantastiskas personības. Tā kā ceremonijas norises vieta ir Rēzeknes GORS, mūsu fokuss šogad būs Latgales skaņas - kā skan arodi, cilvēki, telpa un vide. Lai to izpētītu, devāmies ekspedīcijās, kurās tikāmies ar brīnišķīgiem cilvēkiem. Viņi tad arī kļuva par mūsu Latgales skaņu vēstniekiem. Kādi bija šo ekspedīciju rezultāti, redzēsim apbalvojuma "Laiks Ziedonim" cildināšanas ceremonijā," stāsta Goran Gora.

Skatuves vizuālo noformējumu veidojusi māksliniece Evija Pintāne. Ceremonijas vadītāji – Renārs Kaupers, Jānis Holšteins-Upmanis un trešais vadītājs, kas tiks atklāts jau tuvākajā laikā.

Ikvienam, kuram ir vēlme vērot ceremoniju klātienē, ir iespēja iegādāties biļetes Latgales vēstniecības "Gors" un "Biļešu paradīzes" kases.

Savukārt tiem, kuri nevarēs 3. maijā būt Rēzeknē, būs iespēja sekot līdzi ceremonijai ar Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio tiešraižu starpniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!