Foto: LETA

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 31. martā notiks grāmatu mākslas konkursa "Zelta ābele 2015" noslēguma ceremonija, kurā tiks apbalvoti konkursa uzvarētāji, kā arī redaktorei Ligitai Bīberei tiks pasniegta balva par mūža ieguldījumu grāmatniecībā, informēja Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas pārstāvji.

Konkursa balvai nominētas 43 grāmatas tādās kategorijās kā "Dzeja", "Proza", "Dokumentālie izdevumi", "Grāmatas bērniem", "Zinātniskās grāmatas", "Uzziņu literatūra", kā arī "Mācību grāmatas", "Mākslas izdevumi" un "Foto albumi".

Pasākumā tiks pasniegta arī portāla "Delfi" lasītāju simpātijas balva, kas tika noskaidrota publikas balsojumā no 23. februāra līdz 30. martam.

Konkursa uzdevums ir atklāt, kā grāmatas noformējums atspoguļo sava laika garu, māksliniecisko izpratni, poligrāfijas un papīra ražotāju iespējas grāmatas satura pilnīgākai atklāsmei.

Darbus konkursam varēja iesniegt visi Latvijas grāmatizdevēji ar kārtējā gadā iznākušajām grāmatām, kā arī ar tām iepriekšējā gadā izdotajām grāmatām, kuras nav piedalījušās iepriekšējā gada konkursā. Kopoti raksti vai grāmatu sērijas konkursā var piedalīties tikai vienu reizi. Vērtētas tiek tikai tās grāmatas, kurām ir oriģināla noformējuma pirmpublicējums.

Šoreiz konkursam 42 izdevēji bija pieteikuši 101 grāmatu, bet konkursam "Zelta ābele 2014" 40 izdevēji iesniedza 117 grāmatas, savukārt "Zelta ābele 2013" 46 izdevēji iesniedza 109 grāmatas un kalendārus.

Latvijas Grāmatizdevēju asociācija konkursu "Zelta ābele" rīko kopš 1993. gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!