Foto: DELFI
17.maijā Latvijas Mākslas akadēmijā notika Latvijas arhitektūras Gada skates labāko projektu apbalvošanas ceremonija. Balva tika pasniegta arī portāla "Delfi" lasītāju simpātijai.

Starptautiskās žūrijas vērtējumā par 2012.gada labāko arhitektūras projektu Latvijā tika atzīta Saldus mūzikas un mākslas skola (autori: birojs "MADE Arhitekti" - Miķelis Putrāms, Linda Krūmiņa, Evelīna Ozola, Uldis Sedlovs un Liena Amoliņa).

Atzinības balvas tika piešķirtas Likteņdārza skatu terases autoriem - Didzim Jaunzemam un Laurai Lauderei sadarbībā ar Māru Ābeli un biroju "Jaunromāns un Ābele". Tāpat atzinību saņēma Mākslas akadēmijas jaunais korpuss (autori ir "SZK un partneri" - Andis Sīlis, Guntis Ziņģis un Pēteris Kļava). Divas atzinības tika Zaigas Gailes biroja projektētajam Žaņa Lipkes memoriālajam muzejam.

"Delfi" lasītāju balsojumā, kas norisinājās no 3. līdz 16.maijam, kopumā par favorītiem tika atdotas 1422 balsis. Visvairāk lasītāju par savu simpātiju izvēlējās Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centra "Zeimuļs" projektu (arhitektūra: SIA SAALS, Rasa Kalniņa, Māris Krūmiņš. Interjers: SIA "Dizainstudija A", Artūrs Igoveņš, SIA SAALS, Vita Škapare).

Latvijas arhitektūras Gada skate notiek kopš 1995.gada, to organizē Latvijas Arhitektu savienība, un tas jau tradicionāli ir gada lielākais notikums Latvijas arhitektūrā. Šogad nacionālā žūrija no kopumā 58 konkursam iesniegtajiem darbiem otrajai kārtai izvirzīja 17, kurus vērtēja arī ārvalstu ekspertu žūrija.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!