Foto: Publicitātes foto
Finansiālu apsvērumu dēļ atcelts iepriekš izziņotais laikmetīgās mākslas festivāls "Akti naktī", kas bija paredzēts Liepājā no 18. līdz 23. septembrim, portālu dēļ informē pasākuma rīkotājs Aivis Neimanis.

"Diemžēl neviens pasākums mūsdienās nevar notikt bez finansiāliem resursiem. Neskatoties uz mākslinieku altruismu, rīkotāju entuziasmu un mākslas baudītāju pieprasījumu, lielākā māksla vēl joprojām, lai bezmaksas kultūras un mākslas pasākumi notiktu, ir prasme piesaistīt un sabalansēt to ar materiālo pasauli," pasākuma atcelšanu komentē A. Neimanis.

"Visticamāk, mums pietrūka talanta, laika, vārdu, apavu pāra iestāžu, sponsoru un instanču apstaigāšanai, papīra - ideju prezentēšanai, nekaunības, viltības, zināšanu papildu finanšu resursu piesaistei. Banāli, bet pietrūka visnemākslinieciskākā mūsdienu resursa – naudas!"

Laikmetīgās mākslas festivāls "Akti naktī" šogad būtu noticis jau devīto gadu. Festivālam raksturīgs netradicionāls mākslas un kultūras pasniegšanas veids, ietverot muzikālas performances, laikmetīgo deju, mākslu, kā arī intelektuālo meditāciju, laikmetīgo cirku u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!