Foto: LETA
Sadarbojoties biedrībai "ICOMOS Latvija", Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijai un UNESCO Latvijas Nacionālajai komisijai ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu pēc trīs gadu pārtraukuma šogad atjaunots 2003.gada iedibinātais vienīgais apbalvojums kultūras mantojuma nozarē - Kultūras mantojuma Gada balva, portālam "Delfi" pavēstīja Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas Kultūras mantojuma politikas daļas vadītājas vietniece Katrīna Kukaine.

Kultūras mantojuma Gada balvu piešķirs par ieguldījumu Latvijas kultūras mantojuma saglabāšanā laikā no 2008. līdz 2011.gadam piecās nominācijās: par kultūras mantojuma izpēti, kultūras mantojuma popularizēšanu, kultūras mantojuma restaurāciju, labākajam kultūras pieminekļa saimniekam un Lielo gada balvu mantojumā.

Pieteikumus vienā eksemplārā, aizpildot pieteikuma anketu un sniedzot informāciju par kandidātu atbilstoši nolikumam, jāiesniedz personīgi vai pa pastu biedrībai "ICOMOS Latvija". Pieteikumu pieņemšanas termiņš - 2011. gada 5.augusts.

Vairāk informācijas par Kultūras mantojuma Gada balvu, tās Nolikums un pieteikuma veidlapa pieejama Inspekcijas un UNESCO LNK mājas lapās.

"ICOMOS" ir Starptautiskā pieminekļu un ievērojamu vietu padome. Tā ir 1965. gadā pēc UNESCO ierosinājuma dibināta starptautiska nevalistiskā organizācija, kas šobrīd ir pasaulē ietekmīgākā profesionālā organizācija kultūras mantojuma nozarē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!